r
Nosalty Logó

Sörkifli NovakAndi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Sörkifli NovakAndi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 611 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4887 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 611 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16135 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1020 mg
  • Foszfor
    3332 mg
  • Nátrium
    10975 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 4887 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl langyos tejben az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalójával együtt a tésztát összegyúrjuk, majd kb 20 percig meleg helyen lefedve pihentetjük (dagasztógépben is lehet készíteni, ha valakinek nincs ideje/kedve, stb. összegyúrni a tésztát, én ma ezt a módot választottam).
  3. Ha kissé megkelt, 9 egyenlő nagyságú gombócot formálunk belőle, majd a gombócokat egyesével kör alakúra nyújtjuk.
  4. A margarint a 1,5 ek sóval felolvasztjuk, majd elkezdjük összeállítani a kifliket.
  5. 2 kör alakú tészta tetejét megkenjük a felmelegített sós vajjal, majd egy 3-at a tetejére helyezünk. Kissé még kinyújtjuk így egyben a 3 margarinnal összeragasztott tésztát, majd derelyevágóval (mint egy tortát) egyenlő darabokra vágjuk (egy 3-as tésztából kb 20 db kell legyen), és a szélesebb végétől kezdve egyesével feltekerjük a kifliket. Ugyanígy járunk el a másik 3-3 db összeragasztott tésztával.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket, tetejét felvert tojással megkenjük, majd szezámmaggal, lenmaggal, sajttal megszórjuk. Ez az adag két nagy gáztepsire való és kb 60 db kifli lesz belőle.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x45
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9697
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

Fontos, hogy megfelelően sós legyen a tészta, ezért azzal ne spóroljunk. Bármi mellé kiváló ropogtatnivaló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sörkifli NovakAndi konyhájából
NovakAndi 48 recept

Ezt a ropogtatnivalót még évekkel ezelőtt a párom nagymamája készítette, aki sajnos már nincs köztünk. Akkor gyorsan le is írtam egy darab papírra a receptet, ami már kissé megsárgult, de a mai napig ezt veszem elő, mikor a kifliket készítem. A nagyi a hagyományos verzió szerint készítette, én igyekszem kicsit egészségesebb alapanyagokat használni, de ez nem von le semmit az élvezeti értékéből. Viszonylag gyorsan elkészül, és ilyen gyorsan el is fogy, mivel nagyon finom. A gyerekeknek kiváló uzsonnára, reggelire, tízóraira; a mieink nagyon szeretik, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...