r
Nosalty Logó

Sörkifli csandi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csandi
Sörkifli csandi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    321.1 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7566.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    4714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1991 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 5669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1 dl tejben.
  2. Közben összegyúrjuk a lisztet, 2 db tojást, a kefírt és az olajat. Amikor az élesztő megkelt, azt is hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk. A tésztába ne tegyünk sót!
  3. A vajat 1 ek sóval jól kikeverjük. Ne olvasszuk nagyon fel, mert akkor nehéz lesz rákenni a tésztára.
  4. Kelesztés nélkül a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és gombócokat formázunk belőle.
  5. Az első gombócot tányér nagyságúra nyújtjuk, rákenjük a sós vaj 1/4 részét, majd a 2. gombócot is kinyújtjuk, és rátesszük a már megvajazott tésztára. Az így kapott tésztát 12 részre vágjuk, mintha pizzát szeletelnénk. A cikkeket a szélesebb felétől kezdve kifli alakúra tekerjük. A maradék 6 gombóccal ugyanezt tesszük, így 48 kiflit kapunk.
  6. A tetejét megkenjük a 3. tojással. Lehet rászórni sajtot, köménymagot vagy szezámmagot, de akkor is nagyon finom, ha éppen nincs otthon semmi.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és nagyon forró sütőben (220 fok) 15 perc alatt megsütjük. 1 korongból 1 tepsivel lesz, így amíg az első sül, a másodikat nyugodtan el tudjuk készíteni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4531
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor hirtelen állítanak be vendégek, ez az egyik legjobb recept, hiszen a hozzávalók általában mindig megtalálhatók otthon, nagyon gyorsan megvan, és finom is. Főleg, ha egy kis sör is van mellé... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...