r
Nosalty Logó

Sörben főtt sült oldalas

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vivike
Sörben főtt sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8334.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    6534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    652 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 2433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A oldalast feldaraboljuk, jól megmossuk, beletesszük egy fazékba, ráöntjük az üveg sört és ugyanannyi vizet, hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát (nem kell felszeletelni, legfeljebb keresztben kettévágni, hogy ne legyen nagyon hosszú), a karikára szeletelt vöröshagymát és fokhagymát, valamint a fűszereket.
  2. Feltesszük főni, forrás után lejjebb vesszük a lángot. Addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Amikor megfőtt, hagyjuk ebben a lében teljesen kihűlni, hogy jól magába szívja.
  3. Amikor már kihűlt, egyenként kicsontozzuk, és beletesszük egy mangalica zsírral kikent tepsibe, 1-2 kanállal teszünk hozzá a léből is, és szép aranybarnára sütjük. Aki szereti, hozzáteheti a sárgarépát és a hússal együtt főtt hagymát is, sőt tehet hozzá néhány gerezd fokhagyma karikát. Főtt burgonyával tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5415
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Ajánló

Aki nem szereti a zsírosabb húst, elkészítheti sertéscombból vagy más sovány húsból is, az is finom, porhanyós lesz a sörtől. Ha nincs elég idő, hogy hagyjuk teljesen kihűlni (jó néhány órát igénybe vesz a hűlés), akkor is legalább egy órát hagyjuk benne a húsokat a lében. Praktikus előző nap megfőzni a sörben a húst, akkor biztosan kihűl, és másnap, fogyasztás előtt frissen megsütni. Hogy ne vesszen kárba a finom lé, szoktam belőle hagymalevest készíteni. Ehhez a hagymát szálasra vágom, megdinsztelem, amikor már elég puha, felöntöm a lével, és egy kis tejfölös habarást teszek hozzá. Ha nagyon sós a lé, fel kell engedni annyi vízzel, hogy pont megfelelő legyen a sóssága.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősömtől nagyon régen kaptam ezt a receptet, azóta már kicsit továbbfejlesztettem. Nagyon ízletes, habár nem a diétás ételek közé tartozik. Én most a kockára vágott burgonyát -Zepter edényben, víz nélkül- félig megfőztem, és hozzátettem a húshoz a tepsi végébe. Nem sült meg pirosra, viszont teljesen átvette a finom szaft ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...