Sörben főtt sült oldalas
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
125g sör54 kcal
-
125g víz0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
34 kcal
-
4g himalája só0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
500g sör215 kcal
-
500g víz0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
15g himalája só0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
41.9g sertésoldalas81 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
21g sör9 kcal
-
21g víz0 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.6g mangalica zsír6 kcal
-
0.6g himalája só0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2083.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 1633 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 414.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 114.6 g
Zsír
-
Összesen 179.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8334.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1175 mg
-
Nátrium 6534 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1656.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1263 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 652 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12537 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 396 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 526 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
-
1 kg sertésoldalas
-
1 nagy db sárgarépa
-
5 dl sör
-
5 dl víz
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1.5 ek himalája só
Elkészítés
- A oldalast feldaraboljuk, jól megmossuk, beletesszük egy fazékba, ráöntjük az üveg sört és ugyanannyi vizet, hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát (nem kell felszeletelni, legfeljebb keresztben kettévágni, hogy ne legyen nagyon hosszú), a karikára szeletelt vöröshagymát és fokhagymát, valamint a fűszereket.
- Feltesszük főni, forrás után lejjebb vesszük a lángot. Addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Amikor megfőtt, hagyjuk ebben a lében teljesen kihűlni, hogy jól magába szívja.
- Amikor már kihűlt, egyenként kicsontozzuk, és beletesszük egy mangalica zsírral kikent tepsibe, 1-2 kanállal teszünk hozzá a léből is, és szép aranybarnára sütjük. Aki szereti, hozzáteheti a sárgarépát és a hússal együtt főtt hagymát is, sőt tehet hozzá néhány gerezd fokhagyma karikát. Főtt burgonyával tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5415
- Feltöltés dátuma: 2014. január 10.
Ajánló
Aki nem szereti a zsírosabb húst, elkészítheti sertéscombból vagy más sovány húsból is, az is finom, porhanyós lesz a sörtől. Ha nincs elég idő, hogy hagyjuk teljesen kihűlni (jó néhány órát igénybe vesz a hűlés), akkor is legalább egy órát hagyjuk benne a húsokat a lében. Praktikus előző nap megfőzni a sörben a húst, akkor biztosan kihűl, és másnap, fogyasztás előtt frissen megsütni. Hogy ne vesszen kárba a finom lé, szoktam belőle hagymalevest készíteni. Ehhez a hagymát szálasra vágom, megdinsztelem, amikor már elég puha, felöntöm a lével, és egy kis tejfölös habarást teszek hozzá. Ha nagyon sós a lé, fel kell engedni annyi vízzel, hogy pont megfelelő legyen a sóssága.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy ismerősömtől nagyon régen kaptam ezt a receptet, azóta már kicsit továbbfejlesztettem. Nagyon ízletes, habár nem a diétás ételek közé tartozik. Én most a kockára vágott burgonyát -Zepter edényben, víz nélkül- félig megfőztem, és hozzátettem a húshoz a tepsi végébe. Nem sült meg pirosra, viszont teljesen átvette a finom szaft ízét.