r
Nosalty Logó

Sonkával, töltött tojással bélelt, leveles töltött batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Sonkával, töltött tojással bélelt, leveles töltött batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2010 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 503 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    2558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 2010 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is, összekészítjük a hozzávalókat, hogy minden kéznél legyen. Ezt követően a keményre főtt tojásokat - melyet előzőleg elkészítettünk, 10-13 perc alatt keményre főztünk, hideg vízben lehűtöttünk, meghámoztunk, leöblítettünk, papírtörlőre raktunk - félbevágjuk, egy tálba a sárgáját kivesszük, majd villával összetörjük, szétnyomkodjuk, a fehérjét egy tányéron félretesszük.
  2. A sárgájához adjuk a natúr krémsajtot, tormát, apróra vágott lila hagymát, s alaposan összekavarjuk, közben kevés (ízlés szerint) sót, borsot szórunk bele (bors elhagyható). Ezt a masszát - mely már így is isteni finom - teáskanállal visszatöltjük a tojásfehérjébe (púposan). A masszás edényből lehet nyalakodni, ami a kanálon, a falán megmaradt! Nagyon finom! :)
  3. A leveles tésztát kitekerjük, hosszában is, keresztben is félbevágjuk, s újra félbevágjuk a kapott részeket hosszában is, keresztben is, így nyolc egyenlő részt kapunk. A sütő tepsijét kibéleljük sütőpapírral, ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 C fokra, alsó/felső állásba állítjuk, előmelegítjük. Ezután a tésztarészek közepébe helyezzük a négyrét hajtott sonkaszeleteket....ezért kell vékonynak lennie a sonkaszeleteknek, hogy tudjuk hajtogatni...
  4. ….ezekre a töltött fehérjéket a töltelékes felével lefelé, a sonkára helyezzük. A tésztákat a négy sarkuknál összefogva, majd a kimaradt részeket is összenyomkodva batyuvá formázzuk, hogy ne tudjon kiszivárogni a töltelék. Egy egész tojást villával felverünk egy kis tálkában, a pici sóval. A batyukat áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. A felvert tojással bekenjük alaposan a batyukat - eddigre a sütő felmelegszik -, s mehet is a sütőbe! Szép pirosra sütjük - kb. 20-30 perc alatt történik ez meg, sütőfüggő, de a színe megmutatja, amikor már megsült! Kicsit hagyjuk a tepsin hűlni, majd egy tálra áthelyezzük.
  6. Nincs más hátra, mint jóízűen elfogyasztani! Ez nem fog nehezünkre esni, mert mennyei íze van, fergetegesen finom! Jó szívvel ajánlom mindenkinek! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Aki nem, az vessen magára! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3063
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 02.

Ajánló

Ezt a tölteléket lehet sima töltött tojás töltelékeként is használni! Isteni a töltelék is (mint töltött tojás is), s így batyusan is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez nincs mit írni......egyszerűen mennyei...…imádjuk.....hétvégén reggelire egy finom tea kíséretében - amíg a család alszik, összedobni, mire felkelnek, a finom illat egyenesen a konyhába vezeti Őket :) -, vacsorára, de egy finom leves után ebédre is kiváló...…sőt....vendégvárónak sem utolsó - húsvét, karácsony, szilveszter.....többször készítem, kis családom örömére…ráadásul egyszerű az elkészítése és gyors is.....érdemes kipróbálni.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...