r
Nosalty Logó

Sonkával töltött dagadó (Töltött dagadó 2.)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sonkával töltött dagadó (Töltött dagadó 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 1525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 6097 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    572.3 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    3141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 6097 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót hosszú, keskeny pengéjű késsel felszúrjuk, a főtt sonkát apróra vágjuk, a hagymát kockázzuk.
  2. Vízben áztatjuk a kenyeret, kinyomjuk.
  3. Összekeverjük a tölteléket: az áztatott kenyér, hagyma, sonka, tojás, só, bors, petrezselyemzöld.
  4. A masszát a húsba töltjük.
  5. A tepsibe olajat öntünk, enyhén megsózzuk.
  6. Ráfektetjük a töltött húst, megsózzuk, olajjal kenjük, vizet öntünk mellé.
  7. Lassú tűzön pirosra sütjük, szeletelve tálaljuk, a pecsenyelével meglocsoljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20866
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 14.

Ajánló

Vacsorára. Ezúttal káposztával rakott krumplipürét és boros vajon párolt almaszeleteket adtam köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkával töltött dagadó (Töltött dagadó 2.)
Harmathy Ildikó 313 recept

Töltött hús variáció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...