Sonkával és tojással töltött burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az előkészítéshez
A töltelékhez
-
50g gépsonka69 kcal
-
15g főtt tojás23 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az előkészítéshez
A töltelékhez
-
200g gépsonka276 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1665
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az előkészítéshez
-
67.7g burgonya39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
A töltelékhez
-
13.5g gépsonka19 kcal
-
4.1g főtt tojás6 kcal
-
10.1g trappista sajt36 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
113
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1423.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 785 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 187.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.1 g
Zsír
-
Összesen 77 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5693.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 1156 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1116 mg
-
Nátrium 3139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 751.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 636 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 631 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
1665
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az előkészítéshez
- A megmosott héjas burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kihűlni.
- Héját leszedjük, és vágunk neki talpat az aljára, és a tetejét kiskanálal óvatosan kivájjuk.
- Olajjal mindegyiket átkenjük, és egy tepsibe helyezzük.
- A tejfölt, a lereszelt gépsonkát, a villával összetört főtt tojást összekeverjük, ha kell még tejfölel hígítjuk, a lereszelt sajt felét belekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
- A kivájt burgonyákat megsózzuk, és megtöltjük a sonkás-sajtos-tojásos töltelékkel. A megmaradt reszelt sajttal a tetejét megszórjuk.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tejföllel leöntve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9341
- Feltöltés dátuma: 2012. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a burgonya minden változatát.