r
Nosalty Logó

Sonkás-zöldséges tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boboj
Sonkás-zöldséges tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1688 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6750 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 224 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4485.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    2810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1688 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.8 g

Zsír

  • Összesen
    292.4 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17941.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    2893 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    11241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    716.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 6750 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a maradék 4 dl tejet meglangyosítjuk.
  2. A lisztet egy mély tálba öntjük, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt, a 2 dl olajat, a sót és a maradék langyos tejjel jól kidolgozott, puha, de nem ragacsos tésztát készítünk. A tejet ne öntsük egyszerre hozzá, a liszttől függ, hogy kell-e mind, vagy egy picurka megmarad. A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyre tesszük kelni, kb 50-60 percre.
  3. Amíg a tésztánk kel, addig előkészítjük, és összeállítjuk a tölteléket. A sonkát összekockázzuk, a sajtot lereszeljük, a pohár tejfölbe belekeverjük a 2 gerezd zúzott fokhagymát, a lilahagymát vékony karikákra, vagy apró kockákra vágjuk, a konzerv zöldséget leszűrjük, átmossuk (ha friss zöldséget használunk, előtte pároljuk meg, illetve ha paradicsomos babkonzervet is keverünk a töltelékbe, akkor azt nem kell lemosni, csak jól lecsepegtetni), majd ezeket mind - a fokhagymás tejföl kivételével! - egy tálban jól összevegyítjük a kockázott baconnal.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kettévesszük. Vékonyra nyújtjuk, majd rákenjük a fokhagymás tejföl felét, és ráhalmozzuk, elterítjük rajta a töltelék felét. Feltekerjük, de nem túl szorosan, hogy a tészta tudjon növekedni sütés közben, de nem is lazán, mert akkor meg szétesik.
  6. A tekercset megkenjük az 1 tojássárga és 1 ek tejföl keverékének felével. Éles késsel háromszög alakúra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket.
  7. Az előmelegített sütőben légkeveréssel 20-23 perc alatt készre sütjük. Aki akar, a tetejére is szórhat pici reszelt sajtot. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
  8. Jó étvágyat hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6002
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a facebookon láttam az egyik ismerősömnél, akinek szintén egy ismerőse töltötte fel:) (milyen jó ez a fészbuk). A tésztán nem változtattam, csak a tölteléket variálom a családom kívánsága szerint. Nagyon laktató, kiadós, és NAGYON FINOM étel. Az itt leírt mennyiség egy adag, kb. 20 szelet lesz belőle. Én alaphangon dupla adaggal nyitottam, és nem lőttem mellé. Az én "pasasaim" bármikor, bármennyit be tudnak belőle termelni. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...