r
Nosalty Logó

Sonkás tészta újragondolva húsvéti sonkából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
Sonkás tészta újragondolva húsvéti sonkából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1585 micro
Összesen 1248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    276.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    497 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    4177 micro
  • β-crypt
    494 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4754 micro
Összesen 3744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet feltesszük főni sóval és egy pár csepp olajjal.
  2. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
  3. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal. Ha a víz felforrt, akkor beledobjuk a masni tésztát és lassú tűzőn félkeményre főzzük.
  4. Amíg fő a tészta, addig a hagymát felkarikázzuk, a gombát, paprikát felszeleteljük, a sonkát apró kockára vágjuk, a bazsalikomlevél felét nagyobb darabokra vágjuk.
  5. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és a hagymát megpároljuk, majd rádobjuk a sonkát, és a gombát és együtt tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 1 dl tejfölt ráöntünk a sonkára, jól összeforraljuk.
  6. A megfőtt tészta felét beleszedjük a sütőtálba, majd ráöntjük a fűszeres sonkát, elsimítjuk és befedjük a tészta másik felével. A tetejére ráhalmozzuk a 3 dl tejfölt, amit kikevertünk egy nyers tojással, és 1 teáskanál olajjal, belekevertük a felaprított maradék bazsalikomlevelet.
  7. Elsimítjuk a sonkás tészta tetején, és betoljuk a sütőbe kb. 25-30 percre, szép piros ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 926
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás tészta újragondolva húsvéti sonkából
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...