r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos croissant-felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Sonkás-sajtos croissant-felfújt
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2999 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 750 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9969.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    2485 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    5494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 2999 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    298 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 204 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy ovális sütőedényt olajjal vagy vajjal. A croissant-okat pedig vágjuk rusztikus darabokra.
  2. Egy tálban verjük össze a tejszínt, a tejet, a kakukkfüvet, a tojásokat, a sót, a borsot és a szerecsendiót.
  3. Forgassuk meg a croissant-darabokat a tojásos keverékben (egyesével), és rendezzük el őket a sütőtálban. A maradék tojásos keveréket öntsük az edényben lévő croissant-ok tetejére.
  4. Rendezzük el egyenletesen a tetején a felkockázott sajtot és a felszeletelt sonkát. Dugdossuk őket a croissant-darabok közé.
  5. Szórjuk meg az egészet reszelt sajttal, majd fedjük le a tálat fóliával, tegyük egy tepsire, és süssük 30 percig.
  6. Vegyük le a fóliát, és süssük még 5-10 percig, amíg a croissant-ok aranyszínűek lesznek.
  7. Vegyük ki, és még melegen kenjük le langyos mézzel (opcionális). Helyezzük el rajta a koktélparadicsomokat, és szórjuk meg friss kakukkfűvel. Ilyenkor még egy pár percre vissza is tehetjük a sütőbe, hogy a paradicsomok is kicsit megsüljenek.
  8. Frissen, melegen tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3395
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 22.

Receptkategóriák

Sonkás-sajtos croissant-felfújt
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A hétvégi vagy ráérős reggelinket dobjuk fel ezzel a szaftos és gazdag croissant-felfújttal. Puha croissant, gouda sajt, prosciutto és édes koktélparadicsom, mindez egy kakukkfüves "mártásban" áztatva, majd sok-sok reszelt sajttal aranyszínűre és ropogósra sütve. Ez egyfajta keresztezése a kedvenc sonkás-sajtos croissant-unknak és egy hagyományos kalácsfelfújtnak. Extra puccosnak tűnik, de valójában egyszerű és látványos. Bónusz, hogy ugyanolyan jó reggelire, mint vacsorára, és remek módja a maradék sonka és a szikkadt croissant-ok felhasználásának. Előre is összeállíthatjuk, majd közvetlenül a tálalás előtt kisüthetjük. Tökéletes akár ünnepi vendégváráshoz is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...