r
Nosalty Logó

Sonkás pizza Verától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vera vagyok
Sonkás pizza Verától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1304 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3906 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 255 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1304 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189 g

Zsír

  • Összesen
    175.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11506.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2469 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2301 mg
  • Nátrium
    6123 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    907 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 3906 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és beletesszük a cukrot. Ebbe a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 5 percig dagadni.
  2. Ezalatt egy nagyobb tálba (nekem erre a célra van egy fedeles műanyag kelesztőtálam) beleszitáljuk a lisztet, amibe belekeverjük a sót és a bazsalikomot. Ezután beleöntjük az élesztős tejet, az olajat és a langyos vizet.
  3. Mindezt alaposan összegyúrjuk, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl kemény a tészta, mert akkor túl rágós lesz sütés után. Rátesszük a tál tetejét, vagy letakarjuk valamivel a tésztát, és langyos helyre tesszük kelni a tésztát. Kell neki kb. háromnegyedvagy egy óra, amíg megkel.
  4. Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a szószt, ami csak annyit jelent, hogy az összes hozzávalót jó alaposan összekeverjük.Utána a sonkát felvágjuk kisebb darabokra, és lereszeljük a sajtot.
  5. Vékonyan kiolajozzuk a sütőedényt. (Nekem erre a célra van egy 36 centiméter átmérőjű kerek sütőformám. Ha neked nincs hasonló, akkor szerintem ehhez a tésztamennyiséghez egy közepes tepsivagy két kisebb pizzasütő forma kell.)
  6. Ezután beleborítjuk a megkelt tésztát a sütőformába, és kézzel szétnyomogatjuk, hogy kitöltse a sütőformát. (Én szoktam egy kis peremet képezni a szélére.)
  7. Erre kenjük rá először a tejfölös szószt, azután pedig egyenletesen elosztva rászórjuk a feltéteketsonka-bab-sajt sorrendben. (Lehet, hogy ez a feltét kevésnek tűnik, de ha túl sok mindent teszünk rá, akkor a tészta nem fog feljönni, és nedves marad. Én nem szeretem úgy.)
  8. Kb. 15-20 percig sütjük. (Nekem sima gáztűzhelyem van, ezt a pizzához sosem szoktam előmelegíteni, hanem akkor kapcsolom be, amikor beleteszem a tésztát. De akkor maximális fokozatra.)
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Tepsi mérete: 36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1135
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Gyakran szoktam házi pizzát készíteni, ezt húsvét utáni maradékok felhasználására találtam ki. :) Azért hiányzik egy szelet pizza a képről, mert addig nem mertem kitenni, amíg nem voltam biztos benne, hogy jól sikerült. :)

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...