Sonkás pizza Verától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vera vagyok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
117g finomliszt425 kcal
-
33g tej19 kcal
-
33g víz0 kcal
-
7 kcal
-
47 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
A szószhoz
-
67g tejföl132 kcal
-
24 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g bors2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
83g főtt sonka117 kcal
-
50g vörösbab169 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
1304
kcal
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g víz0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
7g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A szószhoz
-
200g tejföl396 kcal
-
71 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
2g bors5 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
250g főtt sonka350 kcal
-
150g vörösbab506 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
Összesen
3906
kcal
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
23g finomliszt84 kcal
-
6.6g tej4 kcal
-
6.6g víz0 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
9 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
A szószhoz
-
13.1g tejföl26 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
16.4g főtt sonka23 kcal
-
9.8g vörösbab33 kcal
-
19.7g trappista sajt69 kcal
Összesen
255
kcal
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3835.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 823 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 2041 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 155 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
1304
kcal
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189 g
Zsír
-
Összesen 175.1 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11506.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 2469 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 2301 mg
-
Nátrium 6123 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 465.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 907 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 1181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
3906
kcal
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 754.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
1 dl tej
-
1 dl víz
-
2 dkg friss élesztő
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 tk bazsalikom
-
1 tk só
-
1 teáskanál cukor
A szószhoz
-
2 dl tejföl
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek mustár
-
1 tk bors
-
1 kávéskanál só
-
0.3 teáskanál cukor
-
0.3 teáskanál bazsalikom
A feltéthez
-
25 dkg főtt sonka
-
15 dkg vörösbab
-
30 dkg trappista sajt
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, és beletesszük a cukrot. Ebbe a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 5 percig dagadni.
- Ezalatt egy nagyobb tálba (nekem erre a célra van egy fedeles műanyag kelesztőtálam) beleszitáljuk a lisztet, amibe belekeverjük a sót és a bazsalikomot. Ezután beleöntjük az élesztős tejet, az olajat és a langyos vizet.
- Mindezt alaposan összegyúrjuk, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl kemény a tészta, mert akkor túl rágós lesz sütés után. Rátesszük a tál tetejét, vagy letakarjuk valamivel a tésztát, és langyos helyre tesszük kelni a tésztát. Kell neki kb. háromnegyedvagy egy óra, amíg megkel.
- Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a szószt, ami csak annyit jelent, hogy az összes hozzávalót jó alaposan összekeverjük.Utána a sonkát felvágjuk kisebb darabokra, és lereszeljük a sajtot.
- Vékonyan kiolajozzuk a sütőedényt. (Nekem erre a célra van egy 36 centiméter átmérőjű kerek sütőformám. Ha neked nincs hasonló, akkor szerintem ehhez a tésztamennyiséghez egy közepes tepsivagy két kisebb pizzasütő forma kell.)
- Ezután beleborítjuk a megkelt tésztát a sütőformába, és kézzel szétnyomogatjuk, hogy kitöltse a sütőformát. (Én szoktam egy kis peremet képezni a szélére.)
- Erre kenjük rá először a tejfölös szószt, azután pedig egyenletesen elosztva rászórjuk a feltéteketsonka-bab-sajt sorrendben. (Lehet, hogy ez a feltét kevésnek tűnik, de ha túl sok mindent teszünk rá, akkor a tészta nem fog feljönni, és nedves marad. Én nem szeretem úgy.)
- Kb. 15-20 percig sütjük. (Nekem sima gáztűzhelyem van, ezt a pizzához sosem szoktam előmelegíteni, hanem akkor kapcsolom be, amikor beleteszem a tésztát. De akkor maximális fokozatra.)
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Tepsi mérete: 36
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1135
- Feltöltés dátuma: 2013. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vera vagyok
15 recept
Gyakran szoktam házi pizzát készíteni, ezt húsvét utáni maradékok felhasználására találtam ki. :) Azért hiányzik egy szelet pizza a képről, mert addig nem mertem kitenni, amíg nem voltam biztos benne, hogy jól sikerült. :)