r
Nosalty Logó

Sonkás kelt kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás kelt kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1221 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4878 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 255 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1221 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8581 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    1911 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    4112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 4878 kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a tojásokat, sót. Alaposan összedolgozzuk, majd lezárható tálban vagy folpack-ban hűtőbe tesszük 2-3 órára, de aki ki bírja várni, igazán 1 éjszakára kellene.:)
  2. A hűtőből kivesszük a tésztát, majd - én két részre vágom helyhiány miatt - kb. 3-4 mm vékonyságúra nyújtjuk. Egyenlő szárú háromszögeket vágunk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd az apró kockákra vágott sonkából és a reszelt sajtból kis halmot helyezünk a háromszögekre.
  3. Szorosan feltekerjük őket, két végét picik összenyomjuk, hogy sütésnél a sajt ne folyjon ki.
  4. 1 db felvert tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8893
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először sütöttük meg a kifliket, de roppant jól sikerült. Bár itt a recept leírásából kihagytam az apró kockákra vágott hagymát, azt eredetileg nem ír bele, ahogy sajtot sem, de szerintem az tényleg kihagyhatatlan, természetesen bármivel variálható és bármi beletehető, legközelebb májasan és gombásan csinálom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...