r
Nosalty Logó

Sonkás kapros spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Sonkás kapros spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7363.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    4397 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1575 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 3276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
  2. Rátesszük a felkockázott sonkát és a gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, ráöntjük a vizet, és addig főzzük, amíg a sonka megpuhul.
  3. A tejfölt kikeverjük a liszttel és az apróra vágott kaporral, és besűrűsítjük vele a ragut.
  4. A spagettit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a raguval összekeverjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1587
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás kapros spagetti
Salamon Csilla 1202 recept

Ezt még húsvét után készítettem el, amikor valahogyan el kellett már pusztítani a maradék sonkát. De természetesen bármikor el lehet készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...