r
Nosalty Logó

Sonkába göngyölt cukkini

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sonkába göngyölt cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2705 micro
Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8115 micro
Összesen 736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, majd hámozás nélkül félbevágjuk őket.
  2. Kiskanállal kikaparjuk a cukkinik belét.
  3. A felezett cukkiniket egy tepsibe helyezzük, és bekenjük őket olívaolajjal.
  4. A cukkiniket sózzuk-borsozzuk és bőven megszórjuk őket oregánóval.
  5. Kb. 20 percig csak így sütjük őket. (Néhány champignon gombát is dobhatunk még melléjük.)
  6. Közben feltesszük a tojásokat főni. Keményre főzzük őket.
  7. Ha a cukkini már megpuhult, és az alja megsült mindegyiknek, karikára vágott tojást halmozunk a kivájt részekbe, és sonkával tekerjük be a kis csónakokat.
  8. Így még tovább sütjük a sütőben őket 10-15 percig. Ha sültebben szeretjük, akár még tovább.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7852
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Ajánló

Tormával isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még mindig rengeteg a cukkini a hűtőmben. Elkészítek hármat, és valakitől kapok kettőt :). Újratermelődnek. A rántott cukkini pedig olyan snassz. Egyfolytában ötletelek, hogy hogyan tudnám az ízletes zöldséget a legkevesebb sütéssel/ főzéssel feldobni, úgy hogy közben megtartsa az eredeti zamatát és állagát. Szeretem, ha a zöldség felismerhető a főzés után is; a cukkinit pedig akkor szeretem a legjobban, amikor még csak megpárolódott és egy picit megsült a külseje. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...