Somogy kocka Renáta konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sárga laphoz
-
18g tojás23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A kakaós laphoz
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
A krémhez
Összesen
418
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sárga laphoz
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A kakaós laphoz
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
135g csokoládés pudingpor514 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
23 kcal
-
200g margarin1434 kcal
Összesen
5001
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sárga laphoz
-
8.9g tojás11 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A kakaós laphoz
-
17.9g tojás22 kcal
-
3.2g cukor13 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
5.5g csokoládés pudingpor21 kcal
-
40.6g tej23 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
8.1g margarin58 kcal
Összesen
203
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 798.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
418
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.1 g
Zsír
-
Összesen 242.6 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 2161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9578.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 2867 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 3377 mg
-
Nátrium 2774 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 567.8 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 509.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2567 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 1754 mg
-
Retinol - A vitamin: 2465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1220 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2965 micro
Összesen
5001
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
203
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A sárga laphoz
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A kakaós laphoz
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
3 tasak csokoládés pudingpor
-
1 l tej
-
12 ek cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg margarin
Elkészítés
A sárga laphoz
- A sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük.
- Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd a sütőport és a lisztet.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
- Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
- A kakaós laphoz hasonló módon készítjük el a tésztát, mint a sárga tésztánál, csak két lapot készítünk belőle, és hozzákeverünk 1-1 ek kakaóport.
- A krémhez egy tálba tesszük a pudingport, és annyi tejjel engedjük fel, hogy csomómentesen el tudjuk keverni. A cukrot is hozzákeverjük. Közben a többi tejet felforraljuk.
- A cukros pudingkeveréket a felforrt tejbe öntjük és addig keverjük, amíg besűrűsödik.
- Teljesen kihűtjük.Közben a margarint habosra keverjük, végül a kihűlt pudingot is belekeverjük.
- Az egyik kakaós lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a sárga lapot, kicsit megnyomkodjuk, ezt is megkenjük krémmel, ráhelyezzük a másik barna lapot, megnyomkodjuk, majd a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel.
- Díszíthetjük a megmaradt krémmel, esetleg csurgathatunk rá csokoládét, megszórhatjuk kakaóporral.
- Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1036
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 133
- Össznézettség: 247301
- Feltöltés dátuma: 2012. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nagyné Racsek Renáta
26 recept
Zala megyében Zala kocka néven fordul elő, nálunk Somogy megyében pedig Somogy kocka néven... :) Aki szereti a csokis finomságokat, bátran készítse el. Vendégvárónak is kiváló, nekem 40 szelet jött ki belőle.