r
Nosalty Logó

Somogy kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Somogy kocka
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    284.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6216.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1843 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2096 mg
  • Nátrium
    1551 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cukor
    612 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 6825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 240 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A barna tésztához

  1. A barna tésztához a tojásfehérjét és a vizet felverjük kemény habnak, közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, a liszttel elkevert kakaót, és sütőport. Megsütjük. Ha megsült, kettévágjuk.
  2. A sárga tésztához a tojásfehérjét a vízzel felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, végül a liszttel elkevert sütőport, megsütjük.
  3. Krémhez a tejbe cukrot teszünk. A tejből kiveszünk annyit, hogy a pudingport elkeverjük benne. Sűrű pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni. A rámát kikeverünk. Ha kihűlt a puding, a rámával együtt habosra keverjük.
  4. Töltés: barna tészta – krém – sárga tészta – krém – barna tészta – krém. A tetejét megszórjuk tortadarával vagy csokiforgáccsal. Legalább egy éjszakán át hűteni kell, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26X36
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 392
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 65388
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Nagyon ízletes és könnyű sütemény. A fehérjét én picit felvertem, akkor adtam hozzá a vizet. A cukrot lassan, keverés közben öntöttem hozzá. Ha úgy érezzük, hogy a krém nem eléggé csokis, akkor lehet még tenni hozzá kakaót. A tetejét hűtés előtt jelöljük be, így szeletelésnél könnyebb lesz felvágni.

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...