r
Nosalty Logó

Somogy kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
MSzabina
Somogy kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1138
Kalória
21g
Fehérje
159.5g
Szénhidrátok
47.4g
Zsír
83g
Víz
300.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
102g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    284.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6216.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1843 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2096 mg
  • Nátrium
    1551 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cukor
    612 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    498.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 6825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

A barna tésztához

  1. A barna tésztához a tojásfehérjét és a vizet felverjük kemény habnak, közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, a liszttel elkevert kakaót, és sütőport. Megsütjük. Ha megsült, kettévágjuk.
  2. A sárga tésztához a tojásfehérjét a vízzel felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, végül a liszttel elkevert sütőport, megsütjük.
  3. Krémhez a tejbe cukrot teszünk. A tejből kiveszünk annyit, hogy a pudingport elkeverjük benne. Sűrű pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni. A rámát kikeverünk. Ha kihűlt a puding, a rámával együtt habosra keverjük.
  4. Töltés: barna tészta – krém – sárga tészta – krém – barna tészta – krém. A tetejét megszórjuk tortadarával vagy csokiforgáccsal. Legalább egy éjszakán át hűteni kell, hogy összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26X36

Nagyon ízletes és könnyű sütemény. A fehérjét én picit felvertem, akkor adtam hozzá a vizet. A cukrot lassan, keverés közben öntöttem hozzá. Ha úgy érezzük, hogy a krém nem eléggé csokis, akkor lehet még tenni hozzá kakaót. A tetejét hűtés előtt jelöljük be, így szeletelésnél könnyebb lesz felvágni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!