r
Nosalty Logó

Somlói galuska gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Somlói galuska gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Összesen 1071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Összesen 6395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    248.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8677.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2179 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    3650 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    905.4 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 6395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Elkészítés

fehér lap

  1. A piskótához a 2 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Egy nagy sütőpapíros gáztepsi 1/3-ad részébe belesimítjuk. Így egyszerre sütjük a 3 fajta tésztát.

diós lap

  1. A piskótához a 2 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, diót, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Belesimítjuk a fehér massza mellé, középre.

kakaós lap

  1. A piskótához a 2 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Belesimítjuk a gáztepsi jobb szélére, az üres helyre.
  3. Előmelegített sütőben 200 c-fokon megsütjük.

alapöntet

  1. A vizet felforraljuk a cukrokkal. Hozzáadjuk a rumot. A végén a mazsolát és az apróra vagdalt diót.

vaníliakrém

  1. Egy kis tejet elvéve simára keverjük a lisztet és a tojássárgáját. A többi tejet a cukorral felfőzzük, majd hozzáöntjük a tojásos masszát, és folyamatos keverés közben besűrítjük.

csokoládéöntet a tetejére

  1. A vizet felfőzzük a cukorral, végül hozzáadjuk a kakaóport, amivel simává keverjük.

összeállítás

  1. Egy nagyobb tálba tesszük a kakaós lapot. Alapöntettel, majd a vaníliakrém 1/3-ával megöntözzük. Rátesszük a diós lapot, ezt is megöntözzük alapöntettel, majd a vaníliakrémmel. Rátesszük a fehér lapot, ezt is meglocsoljuk a maradék alapöntettel, majd vaníliakrémmel. Hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Tálaláskor galuskákat szaggatunk ki belőle egy tányérra. Csokoládéöntettel öntözzük, esetleg tejszínhabbal díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12518
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 24.

Ajánló

Ez egy karácsonyi desszert, persze nem csak ezen az ünnepen kell fogyasztani, hanem bármikor, akár hétköznapokon is!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A somlói úgy jó, ha nem száraz, és jó szaftos!! Nagyon finom és egyszerű desszert, melyet a kicsik és nagyok is egyaránt kedvelnek!!!

Hozzávalók

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...