Soljanka
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húsok előkészítéséhez
-
15g sonka21 kcal
-
98 kcal
-
15g sertéshús25 kcal
-
15g krinolin40 kcal
-
38 kcal
-
15g virsli40 kcal
-
85g csemegeuborka20 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
14 kcal
A zöldségek előkészítéséhez
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
68g lecsó28 kcal
-
300g víz0 kcal
-
14 kcal
A tálaláshoz
-
45g tejföl89 kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húsok előkészítéséhez
-
150g sonka207 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
150g sertéshús249 kcal
-
150g krinolin404 kcal
-
150g debreceni kolbász378 kcal
-
150g virsli404 kcal
-
850g csemegeuborka200 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A zöldségek előkészítéséhez
-
300g vöröshagyma109 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
14 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
680g lecsó279 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tálaláshoz
-
450g tejföl891 kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húsok előkészítéséhez
-
2.4g sonka3 kcal
-
2.4g kolozsvári szalonna16 kcal
-
2.4g sertéshús4 kcal
-
2.4g krinolin6 kcal
-
2.4g debreceni kolbász6 kcal
-
2.4g virsli6 kcal
-
13.5g csemegeuborka3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A zöldségek előkészítéséhez
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
10.8g lecsó4 kcal
-
47.7g víz0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
7.2g tejföl14 kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 923.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 403.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 834 micro
-
Lut-zea 156 micro
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 151 g
Zsír
-
Összesen 347.5 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9235.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1461 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1437 mg
-
Nátrium 5949 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 4037.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1013 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 789 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2364 micro
-
β-crypt 501 micro
-
Likopin 8337 micro
-
Lut-zea 1560 micro
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 133 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
A húsok előkészítéséhez
-
150 g sonka
-
150 g kolozsvári szalonna
-
150 g sertéshús
-
150 g krinolin
-
150 g debreceni kolbász
-
150 g virsli
-
1 csipet fekete bors
-
3 db babérlevél
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
A zöldségek előkészítéséhez
-
300 g vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
6 dkg passzírozott paradicsom
-
2 ek fűszerpaprika
-
3 l víz
-
2 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
Elkészítés
A húsok előkészítéséhez
- A hozzávalókból az 1. részt (sonka, szalonna, sertéshús stb.) felkockázzuk, majd egymás után olajban kicsit megsütjük. Az egészet beletesszük egy nagy "levesfőző" fazékba, majd adjuk hozzá a feldarabolt uborkát. Hozzáadjuk a fűszereket és az uborka levét.
- A hozzávalókból a 2. részből a hagymákat feldaraboljuk, majd kicsit olajon megpirítjuk. Belerakjuk az őrölt paprikákat. Majd beleöntjük a lecsót, paradicsompürét.
- A 2. részt is beleöntjük a 1. részbe („levesfőző" fazékba), majd öntünk hozzá kb. 3 liter vizet. Lassú tűzön, körülbelül 2 órán keresztül főzzük. Töltsünk utána, ha szükséges. Persze főzés közben fűszerezés ízlés szerint.
- Tejföllel tálaljuk.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 22662
- Feltöltés dátuma: 2013. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Ezért regisztráltam. Itt Gerában ettem először Soljankát, egy orosz büfében. Annyira ízlett, hogy tavaly karácsonykor már nem húsleves volt a szüleimnél. Már az egész közeli rokonság ezt kér, ha otthon vagyok. Remélem, nektek is tetszeni fog. Édesapám szerint jó gyomrot csinál. Kellemes, fűszeres, savanykás íze van. Azt is szeretem ebben a receptben, hogy amit leírtam, az nem szentírás. Tehát a húsokat úgy variáljuk, ahogy akarjuk. Az uborka, hús mennyiségével is nyugodtan játszhatunk. Vagy az uborka levével is. Én a felhasznált uborka összes levét bele szoktam önteni. Amikor kezdtem (karácsonykor) még csak egy 10 literes fazékkal csináltam. Most húsvét után már két fazékkal rotyogott. Remélem nektek is olyan jó gyomrot fog csinálni, mint édesapámnak. Jó étvágyat. :)