r
Nosalty Logó

Soljanka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
AttilaP
Soljanka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsok előkészítéséhez

A zöldségek előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsok előkészítéséhez

A zöldségek előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 4431 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsok előkészítéséhez

A zöldségek előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    347.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9235.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    5949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    4037.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    8337 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 4431 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A húsok előkészítéséhez

A zöldségek előkészítéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húsok előkészítéséhez

  1. A hozzávalókból az 1. részt (sonka, szalonna, sertéshús stb.) felkockázzuk, majd egymás után olajban kicsit megsütjük. Az egészet beletesszük egy nagy "levesfőző" fazékba, majd adjuk hozzá a feldarabolt uborkát. Hozzáadjuk a fűszereket és az uborka levét.
  2. A hozzávalókból a 2. részből a hagymákat feldaraboljuk, majd kicsit olajon megpirítjuk. Belerakjuk az őrölt paprikákat. Majd beleöntjük a lecsót, paradicsompürét.
  3. A 2. részt is beleöntjük a 1. részbe („levesfőző" fazékba), majd öntünk hozzá kb. 3 liter vizet. Lassú tűzön, körülbelül 2 órán keresztül főzzük. Töltsünk utána, ha szükséges. Persze főzés közben fűszerezés ízlés szerint.
  4. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 22538
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AttilaP 1 recept

Ezért regisztráltam. Itt Gerában ettem először Soljankát, egy orosz büfében. Annyira ízlett, hogy tavaly karácsonykor már nem húsleves volt a szüleimnél. Már az egész közeli rokonság ezt kér, ha otthon vagyok. Remélem, nektek is tetszeni fog. Édesapám szerint jó gyomrot csinál. Kellemes, fűszeres, savanykás íze van. Azt is szeretem ebben a receptben, hogy amit leírtam, az nem szentírás. Tehát a húsokat úgy variáljuk, ahogy akarjuk. Az uborka, hús mennyiségével is nyugodtan játszhatunk. Vagy az uborka levével is. Én a felhasznált uborka összes levét bele szoktam önteni. Amikor kezdtem (karácsonykor) még csak egy 10 literes fazékkal csináltam. Most húsvét után már két fazékkal rotyogott. Remélem nektek is olyan jó gyomrot fog csinálni, mint édesapámnak. Jó étvágyat. :)

Hozzávalók

A húsok előkészítéséhez

A zöldségek előkészítéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...