r
Nosalty Logó

Sokzöldséges rakott kel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Sokzöldséges rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    3054 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3397.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    9163 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 1164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A rizst szokásos módon elkészítjük (kis olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, lefedjük, puhára pároljuk.
  2. A kelkáposzta leveleket bő, sós vízben 2 percig abáljuk, kiszedjük, lecsepegtetjük, a középső vastag szárat kivágjuk, kicsit megszárítgatjuk.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, a sárgarépát megreszeljük, a zellerszárat felkarikázzuk vékonyan, kicsit össze is lehet aprítani.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
  5. A tejfölt összekeverjük a tojással és a reszelt parmezánnal.
  6. Egy fedeles serpenyőben kevés olajon megpároljuk a hagymát, hozzákeverjük a sárgarépát, zellerszárat, fokhagymát. Pár percig kevergetve pároljuk, jön bele a darált hús. Ezzel is jól összekeverjük, lepirítjuk.
  7. Egy kevés alaplével felöntjük. (Nekem nem volt itthon, gondoltam, jót tesz neki a rozé is helyette.)
  8. Megsózzuk, rátekerünk egy kis borsot, szerecsendiót. Lefedjük, kis lángon puhára pároljuk. A végén hozzákeverjük a főtt rizst.
  9. Egy sütőtál alját nagyon vékonyan kikenünk olajjal. Befedjük kellevelekkel, erre jön a zöldéges-húsos-rizses keverék. Szépen beborítjuk a kellevelekkel. Elsimítjuk rajta a tejfölös keveréket.
  10. Az előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 298
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokzöldséges rakott kel
Pogácsa 391 recept

Egyre kevesebb húst és egyre több zöldséget eszünk. Ez a rakott kel is ennek a jegyében készült.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...