r
Nosalty Logó

Sokmagvas kenyér dagasztás nélkül 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Sokmagvas kenyér dagasztás nélkül 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5945.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    2769 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    391 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl meleg (de nem forró) vízbe keverjük bele az 1 evőkanál nádcukrot, majd keverjük hozzá a porélesztőt, és tegyük meleg helyre "pihenni".
  2. Egy tálban keverjük össze a száraz összetevőket (lisztek, magvak, zabpehely, zabkorpa, só).
  3. Amikor az élesztő habos réteget képzett a víz tetején (megkelt), öntsük hozzá a maradék 2,5 dl meleg vizet és az evőkanál olívaolajat, majd keverjük össze (FONTOS: a víz ne legyen forró, mert a hőtől elpusztulnak az élesztőgombák).
  4. Kapcsoljuk be a sütőt.
  5. Adjuk hozzá a száraz anyagokhoz az élesztős víz 2/3-át, és jól keverjük át.
  6. Adjuk hozzá a maradék vizet, és keverjük el. Az a lényeg, hogy a tésztának olyan állagúnak kell lennie, hogy a tenyerünkből könnyedén visszaessen a tálba (ne ragadjon, az állaga hasonlítson a folyósabb tejbegrízhez).
  7. A tésztát tegyük kiolajozott kenyérsütő formába (nekem 10x24 cm-es szilikon van, ezt nem olajoztam ki), ha nincs, kicsi őzgerinc forma vagy jénai tál (hőálló üvegtál) is megfelel.
  8. A formába öntött tésztát középen hosszában vágjuk be késsel (kicsit haszontalannak tűnhet, hogy a vágás nyoma szinte azonnal eltűnik a nedves masszában - ezzel ne törődjünk, ennek a vágásnak köszönhetően nem fog a tészta sülés közben megrepedezni).
  9. Ha maradt még egy kis mag, megszórhatjuk a tetejét.
  10. Takarjuk le a tésztát frissen tartó fóliával vagy tiszta konyharuhával, és tegyük 10 percre meleg, huzatmentes helyre.
  11. A pihentetést követően a megemelkedett tésztát tegyük be a felhevített sütőbe, és süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 10x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 411
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 37446
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 03.

Ajánló

Használhatunk más magvakat is, például dió, mák, lenmag, stb. A pihentetésnél célszerűbb fóliát használni a konyharuha helyett, mert ha jól megkel a tészta, beleragad a textilbe - ergo mosás. Meg kell várni, amíg teljesen kihűl a tészta, így könnyen szeletelhető (legjobban másnap lehet szeletelni).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Tényleg kenyér lesz ebből a bizarr masszából? A tészta nem gyúrt, és ránézésre még csak távolról sem hasonlít a kenyérhez... Bizony lesz, de még milyen :-) Hihetetlenül gyorsan elkészíthető minden nap a friss kenyér.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...