Sokmagvas kenyér dagasztás nélkül 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
429
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1715
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
84 kcal
-
9.3g tönkölybúza liszt31 kcal
-
3.1g napraforgómag18 kcal
-
3.1g szezámmag18 kcal
-
3.1g tökmag14 kcal
-
6.2g zabpehely23 kcal
-
3.1g zabkorpa8 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.9g instant élesztő3 kcal
-
1.2g nádcukor5 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
43.4g víz0 kcal
Összesen
213
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1486.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 97.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
429
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5945.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 745 mg
-
Foszfor 1881 mg
-
Nátrium 2769 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 391 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
1715
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 736.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dkg napraforgómag
-
2.5 dkg szezámmag
-
2.5 dkg tökmag
-
5 dkg zabpehely
-
2.5 dkg zabkorpa
-
1 tk só
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 ek nádcukor
-
1 ek olívaolaj
-
3.5 dl víz
Elkészítés
- 1 dl meleg (de nem forró) vízbe keverjük bele az 1 evőkanál nádcukrot, majd keverjük hozzá a porélesztőt, és tegyük meleg helyre "pihenni".
- Egy tálban keverjük össze a száraz összetevőket (lisztek, magvak, zabpehely, zabkorpa, só).
- Amikor az élesztő habos réteget képzett a víz tetején (megkelt), öntsük hozzá a maradék 2,5 dl meleg vizet és az evőkanál olívaolajat, majd keverjük össze (FONTOS: a víz ne legyen forró, mert a hőtől elpusztulnak az élesztőgombák).
- Kapcsoljuk be a sütőt.
- Adjuk hozzá a száraz anyagokhoz az élesztős víz 2/3-át, és jól keverjük át.
- Adjuk hozzá a maradék vizet, és keverjük el. Az a lényeg, hogy a tésztának olyan állagúnak kell lennie, hogy a tenyerünkből könnyedén visszaessen a tálba (ne ragadjon, az állaga hasonlítson a folyósabb tejbegrízhez).
- A tésztát tegyük kiolajozott kenyérsütő formába (nekem 10x24 cm-es szilikon van, ezt nem olajoztam ki), ha nincs, kicsi őzgerinc forma vagy jénai tál (hőálló üvegtál) is megfelel.
- A formába öntött tésztát középen hosszában vágjuk be késsel (kicsit haszontalannak tűnhet, hogy a vágás nyoma szinte azonnal eltűnik a nedves masszában - ezzel ne törődjünk, ennek a vágásnak köszönhetően nem fog a tészta sülés közben megrepedezni).
- Ha maradt még egy kis mag, megszórhatjuk a tetejét.
- Takarjuk le a tésztát frissen tartó fóliával vagy tiszta konyharuhával, és tegyük 10 percre meleg, huzatmentes helyre.
- A pihentetést követően a megemelkedett tésztát tegyük be a felhevített sütőbe, és süssük meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 10x24
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 411
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 37454
- Feltöltés dátuma: 2011. február 03.
Ajánló
Használhatunk más magvakat is, például dió, mák, lenmag, stb. A pihentetésnél célszerűbb fóliát használni a konyharuha helyett, mert ha jól megkel a tészta, beleragad a textilbe - ergo mosás. Meg kell várni, amíg teljesen kihűl a tészta, így könnyen szeletelhető (legjobban másnap lehet szeletelni).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Tényleg kenyér lesz ebből a bizarr masszából? A tészta nem gyúrt, és ránézésre még csak távolról sem hasonlít a kenyérhez... Bizony lesz, de még milyen :-) Hihetetlenül gyorsan elkészíthető minden nap a friss kenyér.