r
Nosalty Logó

Sokmagos teljes kiőrlésű stangli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sokmagos teljes kiőrlésű stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2041 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6767.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    801 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 2041 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy bögre langyos vízben a cukorral felfutatjuk.
  2. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd beleöntjük az élesztős vizet, az olajat és a magokat (a magokból a stanglik tetejének szórásához kb. egy evőkanálnyit tegyünk előtte félre), ezekből gyúrjunk szép sima, az edény faláról elváló tésztát, amit letakarva egy órán keresztül kelesszünk.
  3. A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, amelyeket egyenként 3-4 mm vastag körlappá nyújtunk, majd 6 körcikké vágjuk. A körcikkeket a kör közepe felé lévő csúcsukkal felé tekerjük fel szorosan, és formáljunk stanglikat. Még fél óra kelesztés következik.
  4. Közben egy nagy fazékban forraljunk vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, a víz éppen csak forrjon. Ekkor egyenként belerakjuk a stanglikat a vízbe, óvatosan a víz alányomjuk őket, és a víz alatt tarjuk, amíg tízig számolunk.
  5. A vízből kivett stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. A stanglik tetejét megszórjuk a félretett magokkal.
  7. 200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 411
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 35561
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kollégámtól kapott recept alapján készültek a stanglik, a rozspehely helyett eredetileg tökmag szerepelt. A magvakkal és pelyhekkel gond nélkül lehet játszani. 

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...