r
Nosalty Logó

Sokhagymás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Sokhagymás galette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4523.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1769 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1755 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4523.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1769 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1755 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 250 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Elkészítés

Sós linzertészta

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat, egynemű tésztát gyúrunk belőle, majd hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a hagymadzsemet.

Hagymadzsem

  1. A hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. Serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk. Ráborítjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nádcukorral és lefedve alaposan megpároljuk.
  3. Kissé ragacsos, dzsemes állagú tölteléket kapunk.
  4. Vegyük le tűzről, és hagyjuk picit kihűlni, addig kinyújtjuk a tésztát, majd összeállítjuk a pitét.

Összeállítás

  1. A tésztát kb. másfél centi vastagságúra nyújtjuk két sütőpapír között, így nem fog ragadni, és könnyedén sütőlemezre tudjuk tenni.
  2. Megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt parmezánnal és apróra vágott metélőhagymával. A kihűlt hagymadzsemet is elhelyezzük a tészta közepére úgy, hogy körülötte maradjon kb. 4 centi üres tészta.
  3. A videóban látható módon néhány helyen bevágjuk a tésztát, majd ráhatjuk a töltelek peremére.
  4. Kívülről megkenjük tojássárgájával és megszórjuk vékony csíkokra vágott újhagymával.
  5. Előmelegített sütőben 170°C fokon kb. 35-40 percig sütjük, aranybarnára.
  6. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni. Friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5620
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 03.

Receptkategóriák

Sokhagymás galette
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A pite nem csak desszert lehet! Mi most egy szuper gazdag, hagymás galette-et készítettünk, aminek az a legnagyobb előnye, hogy szabadon formázhatjuk, nem kell belezsonglőrködni különböző formákba. Figyelem: a "sokhagymás" elnevezés valóban SOK hagymát takar. Kerül bele vöröshagyma, lila hagyma, fokhagyma, metélőhagyma és újhagyma is! Ropogós tésztában sült dzsem-textúrájú hagymás töltelék, mustárral és parmezánnal megbolondítva - hát nem zseni? Vígan ehetjük reggelire, ebédre vagy vacsorára, de salátával, sült hússal és leves mellé is ajánljuk.

Hozzávalók

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...