Sokhagymás galette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
Sós linzertészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g graham-liszt332 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Hagymadzsem
-
28g vaj201 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
Összeállítás
-
20g mustár12 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
12g metélőhagyma4 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
Összesen
3613
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
Sós linzertészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g graham-liszt332 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Hagymadzsem
-
28g vaj201 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
Összeállítás
-
20g mustár12 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
12g metélőhagyma4 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
Összesen
3613
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
Sós linzertészta
-
13.9g finomliszt50 kcal
-
6.9g graham-liszt23 kcal
-
13.9g vaj99 kcal
-
0.1g tojássárgája0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Hagymadzsem
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
18.7g vöröshagyma7 kcal
-
12.5g lilahagyma5 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g nádcukor5 kcal
Összeállítás
-
1.4g mustár1 kcal
-
5.5g parmezán sajt22 kcal
-
0.8g metélőhagyma0 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
19.1g újhagyma4 kcal
Összesen
250
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 239.9 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4523.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1365 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1457 mg
-
Nátrium 1254 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 656 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1915 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 1769 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1755 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2448 micro
Összesen
3613
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 239.9 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4523.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1365 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1457 mg
-
Nátrium 1254 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 656 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1915 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 1769 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1755 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2448 micro
Összesen
3613
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
250
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Sós linzertészta
-
200 g finomliszt
-
100 g graham-liszt
-
1 g tojássárgája
-
só ízlés szerint
Hagymadzsem
-
2 ek vaj
-
3 ek olívaolaj
-
3 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db lilahagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek nádcukor
Összeállítás
-
2 ek mustár
-
80 g parmezán sajt
-
4 ek metélőhagyma
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
Sós linzertészta
- Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat, egynemű tésztát gyúrunk belőle, majd hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a hagymadzsemet.
Hagymadzsem
- A hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük.
- Serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk. Ráborítjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nádcukorral és lefedve alaposan megpároljuk.
- Kissé ragacsos, dzsemes állagú tölteléket kapunk.
- Vegyük le tűzről, és hagyjuk picit kihűlni, addig kinyújtjuk a tésztát, majd összeállítjuk a pitét.
Összeállítás
- A tésztát kb. másfél centi vastagságúra nyújtjuk két sütőpapír között, így nem fog ragadni, és könnyedén sütőlemezre tudjuk tenni.
- Megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt parmezánnal és apróra vágott metélőhagymával. A kihűlt hagymadzsemet is elhelyezzük a tészta közepére úgy, hogy körülötte maradjon kb. 4 centi üres tészta.
- A videóban látható módon néhány helyen bevágjuk a tésztát, majd ráhatjuk a töltelek peremére.
- Kívülről megkenjük tojássárgájával és megszórjuk vékony csíkokra vágott újhagymával.
- Előmelegített sütőben 170°C fokon kb. 35-40 percig sütjük, aranybarnára.
- Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni. Friss salátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5620
- Feltöltés dátuma: 2020. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A pite nem csak desszert lehet! Mi most egy szuper gazdag, hagymás galette-et készítettünk, aminek az a legnagyobb előnye, hogy szabadon formázhatjuk, nem kell belezsonglőrködni különböző formákba. Figyelem: a "sokhagymás" elnevezés valóban SOK hagymát takar. Kerül bele vöröshagyma, lila hagyma, fokhagyma, metélőhagyma és újhagyma is! Ropogós tésztában sült dzsem-textúrájú hagymás töltelék, mustárral és parmezánnal megbolondítva - hát nem zseni? Vígan ehetjük reggelire, ebédre vagy vacsorára, de salátával, sült hússal és leves mellé is ajánljuk.