r
Nosalty Logó

Sodóval töltött aranygaluska-batyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sodóval töltött aranygaluska-batyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 6390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    382.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 6390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagy tálban elkeverjük a sóval. A langyos tejbe teszünk a cukorból, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A vajat felolvasztjuk, a tojást pedig felverjük egy kis tálban. Az összes hozzávalót a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk.
  2. Lisztezett felületen nagyjából 10 percig gyúrjuk, amíg feszes, fényes és sima nem lesz a felülete. Letakarva duplájára kelesztjük egy meleg helyen.

A sodós töltelékhez

  1. A pudingot megfőzzük a csomagolás utasításai szerint. Egy tálba öntjük, majd a felületére frissentartó fóliát nyomunk, hogy ne képződjön rajta bőr. Teljesen kihűtjük, majd, ha lehűlt, elkeverjük, és habzsákba töltjük.

Az összeállításhoz

  1. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen nagyjából 1 cm vastagra nyújtjuk. 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle, majd minden kör közepére nyomunk egy teáskanálnyi pudingot.
  2. A kör széleit összecsípjük, és lezárjuk a batyut (ez a lezárt rész néz majd lefelé a tepsin). A kis golyóbisokat megmártjuk az olvasztott vajban, majd beleforgatjuk a cukros darált dióba.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a batyukat, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Kicsit hagyjuk hűlni, de langyosan már tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3201
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 17.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Sodóval töltött aranygaluska-batyuk
Lakos Benedek 373 recept

Vannak olyan édességek, amelyek elmaradhatatlan kísérőkkel járnak: az aranygaluska például nem lenne ugyanaz a kötelező vaníliasodó nélkül. A diós kelt tészta örökké együtt akar lenni a krémmel, ezért létrehoztam egy receptet, amelyben soha többé nem kell elválniuk egymástól.

Hozzávalók

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...