r
Nosalty Logó

Snidlinges túrótorta gluténmentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nyultanti
Snidlinges túrótorta gluténmentesen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

493
Kalória
24.9g
Fehérje
25.8g
Szénhidrátok
30.9g
Zsír
136.4g
Víz
135g
Koleszterin
1.5g
Rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.3 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    482 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    198.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12786.1 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    5224 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1091.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    5768 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 3943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cink
    97 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a sárgákat is felverjük. A keményítő és liszt keverékét átszitáljuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A fehérjehabból egy keveset hozzáteszünk a sárgájához, és fellazítjuk, majd az egészet hozzáadjuk a fehérjéhez, és óvatosan összeforgatjuk. Ezt követően több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket a szezámaggal együtt, és még mindig nagyon óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, beleforgatjuk.
  3. Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, rizsliszttel meghintünk, és hozzáadjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A sütőben hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A túrót a mascarponével simára keverjük, hozzáadjuk a sót és a köményt. Kivesszük az egyharmadát, a maradékhoz hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget.
  2. A kihűlt tésztát két részre vágjuk, megtöltjük a snidlinges krémmel, majd a fehér krémmel kívülről is bevonjuk.

A díszítéshez

  1. Az oldalát különböző hosszúságúra vágott snidlinggel díszítjük, míg a tetejére koktélparadicsomot halmozunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet az interneten találtam, és úgy gondoltam, hogy egy főzőversenyen a grillasztal dísze lehet - nem csalódtam. Mivel a családban több gluténérzékeny is van, ezért kicsit átkonvertáltam gluténmentessé. Természetesen búzaliszttel és bármilyen keményítővel ugyanígy működik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!