r
Nosalty Logó

Snidlinges mátrai borzaska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Snidlinges mátrai borzaska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1880 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3858.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4757 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 1880 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 172 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Legelőször is a a burgonyát egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és hagyjuk fél órát pihenni. Majd ha letelt az idő, nyomkodjuk ki a reszelt burgonyából a felesleges vizet, és majd így használjuk fel.
  2. A hússzeleteket klopfoljuk ki, aztán sózzuk-borsozzuk, és egy kicsit hagyjuk állni őket.
  3. A levétől kinyomkodott burgonyára üssünk rá egy tojást, majd szórjuk meg apróra vágott snidlinggel az egészet, és ízlésünknek megfelelően sózzuk-borsozzuk. Ezután 1-2 evőkanál liszt segítségével keverjük össze, hogy egy sűrű masszát kapjunk, amibe majd a hússzeleteket mártogatjuk.
  4. A húsok mindkét oldalát vékonyan lisztezzük be. Majd a burgonyás masszába helyezzük, és ezután bő olajban süssük ki. Amikor aranybarnára sült a borzaska, akkor készen is!
  5. Tálalásnál bőven szórjuk meg reszelt sajttal, és a legvégén egy kanál tejfölt is tegyünk az egész tetejére.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 754
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 67614
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mátrai borzaska egy eszméletlenül finom húsétel, amiben a húst burgonyás masszával vonjuk be, és így sütjük ki. A frissen sült húsra pedig reszelt sajtot halmozzunk, és tejföllel koronázzuk meg. Ezt a klasszikus ételt most egy kis snidlinggel turbóztuk fel, próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...