r
Nosalty Logó

Shakshuka gyorsan és egyszerűen

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Shakshuka gyorsan és egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

228
Kalória
10.9g
Fehérje
18.3g
Szénhidrátok
13.7g
Zsír
332.5g
Víz
191.9g
Koleszterin
6.3g
Rost
11g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    332.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2396 micro
  • β-crypt
    620 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    997.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    544 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    7188 micro
  • β-crypt
    1861 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    876 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A finomra aprított hagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ehhez érdemes már itt az elején megsózni a hagymát, ami így gyorsabban és jobban fog pirulni és puhulni.
  2. Amikor már jónak ítéljük a hagymát, rászórjuk a fűszereket (füstölt paprika, római kömény, koriandermag), majd hozzáadjuk a harissa pasztát, és így is átpirítjuk egy kicsit.
  3. Erre a fűszeres alapra jöhet aztán a csíkokra vágott kaliforniai paprika és az aprított paradicsom. Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd 20-30 perc alatt puhára főzzük. Közben nagyon messzire azért ne menjünk, mert érdemes rendszeresen átkeverni, nehogy leégjen az alja.
  4. Amikor már jónak tűnik a paprika, kóstoljuk meg, elég sós/fűszeres-e (ha nem, akkor korrigáljuk), majd egy kanál segítségével vájjunk 3 mélyedést a zöldségraguba. Ezekbe a lyukakba egyesével beleöntünk egy-egy tojást, majd lefedve pár perc alatt készre sütjük a tojásokat.
  5. A shakshuka ezzel készen is van, tálaláshoz morzsoljunk rá fetasajtot és szórjuk meg alaposan petrezselyemmel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Az egyik kedvenc és legtöbbet készített közel-keleti recept nálunk a shakshuka. Nemcsak azért szeretjük, mert gyorsan elkészül és laktató, hanem mert izgalmas fűszeres is, a tojás pedig rendkívül izgalmas állagot és ízt csempész az egytálételbe. Magában kanalazva vagy pitával tunkolva egyaránt mennyei, szóval ha lecsórajongók vagytok, de még nem próbáltátok ezt variációt, akkor épp itt az ideje!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!