r
Nosalty Logó

Sertésszűz zelleres burgonyapürével és csicsókachipsszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sertésszűz zelleres burgonyapürével és csicsókachipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

Összesen 399 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

Összesen 1193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 399 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4937.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    2767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

Elkészítés

A sült:

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kanál olívaolaj és vaj keverékén kívülről kérget pirítunk rá.
  2. A körbepirított sültet, a kakukkfüvet fóliába csomagoljuk (esetleg még egy teáskanálnyi vajat tehetünk mellé), és levákumozzuk.
  3. 60 fokon 70 percig hőkezeljük a vízben.
  4. A húst kibontjuk a fóliából és megint kérget pirítunk rá (az eddig használt olaj vaj keveréke tökéletesen megfelel erre a célra).

Krumplipüré:

  1. A zellert és a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A krumplit vajjal összetörjük, tejjel lágy, habosra keverjük.

Csicsókachips:

  1. A csicsókát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, és uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk.
  2. A serpenyőben, amiben a húst pirítottuk (esetleg egy kanál olaj hozzáadásával), mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőn leitatjuk az olajat róla.
  3. A krumplipürét díszítjük vele.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1242
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésszűz zelleres burgonyapürével és csicsókachipsszel
Évi néni 1830 recept

Az úgy kezdődött, hogy én roppant makacs ember vagyok. Évek óta vágyok egy sous vide-ra, de nagyon drágának tartom, így mindig tanakodtam rajta, hogyan lehetne helyettesíteni azt. Megleltem a megoldást. Nem régiben vettem egy vákuumos fóliázót, azóta lelkesen mindent levákuumozva csomagolok el. Ezt az ügyes kis szerkezetet használva és egy jókora fritőzt, melyben ugye a hőfok beállítható, nekiláttam a megvalósításnak. Annyira jól akartam csinálni, hogy a vizet, amiben a húst hőkezeltem, külön még maghőmérővel is ellenőriztem, nehogy tévedés essék, és "túlkészüljön" a hús. Nagyon büszke voltam a végeredményre. Valóban lágy, omlós, puha sültet kaptam. A kiszáradás kizárva. Mindezt az eredeti ár töredékéből megoldva.  A körethez még odatálaltam a nemrégiben elkészült birsalmalekváromat. Nagyon jól illet a hús és a köret mellé is.

Hozzávalók

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...