Sertésszűz zelleres burgonyapürével és csicsókachipsszel
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sült:
-
167g sertés szűzpecsenye182 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
Krumplipüré:
Csicsókachips:
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sült:
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
Krumplipüré:
Csicsókachips:
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1645.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 228.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.1 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4937.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1533 mg
-
Nátrium 2767 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 686.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A sült:
- A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kanál olívaolaj és vaj keverékén kívülről kérget pirítunk rá.
- A körbepirított sültet, a kakukkfüvet fóliába csomagoljuk (esetleg még egy teáskanálnyi vajat tehetünk mellé), és levákumozzuk.
- 60 fokon 70 percig hőkezeljük a vízben.
- A húst kibontjuk a fóliából és megint kérget pirítunk rá (az eddig használt olaj vaj keveréke tökéletesen megfelel erre a célra).
Krumplipüré:
- A zellert és a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
- A krumplit vajjal összetörjük, tejjel lágy, habosra keverjük.
Csicsókachips:
- A csicsókát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, és uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk.
- A serpenyőben, amiben a húst pirítottuk (esetleg egy kanál olaj hozzáadásával), mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőn leitatjuk az olajat róla.
- A krumplipürét díszítjük vele.
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1240
- Feltöltés dátuma: 2015. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az úgy kezdődött, hogy én roppant makacs ember vagyok. Évek óta vágyok egy sous vide-ra, de nagyon drágának tartom, így mindig tanakodtam rajta, hogyan lehetne helyettesíteni azt. Megleltem a megoldást. Nem régiben vettem egy vákuumos fóliázót, azóta lelkesen mindent levákuumozva csomagolok el. Ezt az ügyes kis szerkezetet használva és egy jókora fritőzt, melyben ugye a hőfok beállítható, nekiláttam a megvalósításnak. Annyira jól akartam csinálni, hogy a vizet, amiben a húst hőkezeltem, külön még maghőmérővel is ellenőriztem, nehogy tévedés essék, és "túlkészüljön" a hús. Nagyon büszke voltam a végeredményre. Valóban lágy, omlós, puha sültet kaptam. A kiszáradás kizárva. Mindezt az eredeti ár töredékéből megoldva. A körethez még odatálaltam a nemrégiben elkészült birsalmalekváromat. Nagyon jól illet a hús és a köret mellé is.