Sertésszűz baconbe tekerve lecsós zöldségágyon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Zöldségágy
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g tv-paprika41 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
350g zöldspárga49 kcal
-
75g csípős kolbász339 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
17 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
50g víz0 kcal
Sertésszűz
-
250g sertés szűzpecsenye273 kcal
-
94g bacon367 kcal
Összesen
1270
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Zöldségágy
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g tv-paprika82 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
700g zöldspárga98 kcal
-
150g csípős kolbász678 kcal
-
0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
100g víz0 kcal
Sertésszűz
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
187g bacon735 kcal
Összesen
2540
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Zöldségágy
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
17.5g tv-paprika3 kcal
-
17.5g paradicsom3 kcal
-
24.5g zöldspárga3 kcal
-
5.2g csípős kolbász24 kcal
-
0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
3.5g víz0 kcal
Sertésszűz
-
17.5g sertés szűzpecsenye19 kcal
-
6.5g bacon26 kcal
Összesen
88
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 92.7 g
Zsír
-
Összesen 84.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4811.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1044 mg
-
Nátrium 3305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1014.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 353 micro
-
β-karotin 4219 micro
-
β-crypt 386 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 3886 micro
Összesen
1270
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 185.5 g
Zsír
-
Összesen 168.3 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9622.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 2087 mg
-
Nátrium 6611 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2029 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 786 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 438 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 285 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 644 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 707 micro
-
β-karotin 8439 micro
-
β-crypt 771 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 7772 micro
Összesen
2540
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 450 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Zöldségágy
-
2 közepes db vöröshagyma
-
5 közepes db tv-paprika
-
5 közepes db paradicsom
-
10 db zöldspárga
-
15 dkg csípős kolbász
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
1 teáskanál paprikakrém
-
3 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál só
-
1 ek római kömény
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 dl víz
Sertésszűz
-
11 szelet bacon
Elkészítés
Zöldségágy
- Felaprítjuk a vöröshagymát, olajon dinszteljük. Közben felszeletjük a paprikát, paradicsomot, spárgát. A hagymát egy kis vízzel fel szoktam önteni egyszer, és utána hagyom kicsit megpirulni.
- Amikor a hagyma kész, rátesszük a felaprított zöldségeket és fűszereket. Jól összekeverjük, a vizet ráöntjük. Közepes hőfokon puhára főzzük.
- Ha megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kolbászt. 5-10 perc alatt készre főzzük.
Sertésszűz
- A sertésszüzet megtisztítjuk, leszedjük róla a hártyát. Utána kétujjnyi vastag mignon-okra szeleteljük.
- Ha a hús szobahőmérsékletű, akkor körbetekerjük a bacont, és fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne essen majd le róla a sütésnél. Félbe célszerű törni a fogpiszkálót, és úgy bele szúrni a húsba, hogy le tudjuk a végén pirítani a bacont minden oldalánál.
- Kb. 5 percig sütjük őket, ebben már a bacon pirítás is benne van. 1,5 percig sütjük magas hőfokon az egyik oldalát, megfordítjuk, és 1 percig sütjük a másik oldalt is, szép pirultak lesznek. Utána fordítjuk a húsokat, hogy a szélén a bacon is megpiruljon. Max. 5 percig süssük, szép rózsaszínű lesz a hús belseje.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 9910
- Feltöltés dátuma: 2016. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy étteremben ettem ilyen bacon-be tekert sertésszüzet, de a bacon nem volt lepirítva, és kicsit csalódás volt, mert tudtam, hogy lehetne ez sokkal jobb is. Szóval, egyik nap elhatároztam hogy megcsinálom, de úgy, ahogy szerintem sokkal finomabb lenne. A köret a hűtőben talált zöldségekből született, a római köményt pedig imádom, ezért került bele az is. Na meg azért, mert nem vagyok oda a lecsóért, és így inkább van ennek a zöldségköretnek paprikás krumpli íze, mint lecsó, így bajban voltam az elnevezéssel.:)