r
Nosalty Logó

Sertésszűz baconbe tekerve lecsós zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertésszűz baconbe tekerve lecsós zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldségágy

Sertésszűz

Összesen 1270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldségágy

Sertésszűz

Összesen 2540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldségágy

Sertésszűz

Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4811.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    3305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    353 micro
  • β-karotin
    4219 micro
  • β-crypt
    386 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    3886 micro
Összesen 1270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    185.5 g

Zsír

  • Összesen
    168.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9622.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2087 mg
  • Nátrium
    6611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2029 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    438 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    8439 micro
  • β-crypt
    771 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    7772 micro
Összesen 2540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    450 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Zöldségágy

Sertésszűz

Elkészítés

Zöldségágy

  1. Felaprítjuk a vöröshagymát, olajon dinszteljük. Közben felszeletjük a paprikát, paradicsomot, spárgát. A hagymát egy kis vízzel fel szoktam önteni egyszer, és utána hagyom kicsit megpirulni.
  2. Amikor a hagyma kész, rátesszük a felaprított zöldségeket és fűszereket. Jól összekeverjük, a vizet ráöntjük. Közepes hőfokon puhára főzzük.
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kolbászt. 5-10 perc alatt készre főzzük.

Sertésszűz

  1. A sertésszüzet megtisztítjuk, leszedjük róla a hártyát. Utána kétujjnyi vastag mignon-okra szeleteljük.
  2. Ha a hús szobahőmérsékletű, akkor körbetekerjük a bacont, és fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne essen majd le róla a sütésnél. Félbe célszerű törni a fogpiszkálót, és úgy bele szúrni a húsba, hogy le tudjuk a végén pirítani a bacont minden oldalánál.
  3. Kb. 5 percig sütjük őket, ebben már a bacon pirítás is benne van. 1,5 percig sütjük magas hőfokon az egyik oldalát, megfordítjuk, és 1 percig sütjük a másik oldalt is, szép pirultak lesznek. Utána fordítjuk a húsokat, hogy a szélén a bacon is megpiruljon. Max. 5 percig süssük, szép rózsaszínű lesz a hús belseje.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 9910
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy étteremben ettem ilyen bacon-be tekert sertésszüzet, de a bacon nem volt lepirítva, és kicsit csalódás volt, mert tudtam, hogy lehetne ez sokkal jobb is. Szóval, egyik nap elhatároztam hogy megcsinálom, de úgy, ahogy szerintem sokkal finomabb lenne. A köret a hűtőben talált zöldségekből született, a római köményt pedig imádom, ezért került bele az is. Na meg azért, mert nem vagyok oda a lecsóért, és így inkább van ennek a zöldségköretnek paprikás krumpli íze, mint lecsó, így bajban voltam az elnevezéssel.:)

Hozzávalók

Zöldségágy

Sertésszűz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...