r
Nosalty Logó

Sertésszelet fokhagymás mártással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Sertésszelet fokhagymás mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

szafthoz

Összesen 402 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

szafthoz

Összesen 1608 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

szafthoz

Összesen 140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 402 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    3589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    836.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1608 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

húshoz

szafthoz

Elkészítés

húshoz

  1. Egy teflon serpenyőt felforrósítunk. A húst bedörzsöljük sóval és borssal. Tehetünk rá bátran, mivel a hús kérge lesz csak fűszeres. Előkészítünk egy akkora tepsit, amelybe kényelmesen belefér a hús. A sütőt alul-felül sütési módon előmelegítjük 220 fokra.
  2. A húst az üres, de forró serpenyőben minden oldaláról megpirítjuk, hogy aranybarna (sült hús) színe legyen, majd átemeljük a tepsibe. Köré rakjuk a negyedelt vöröshagymákat, a felezett 4 db fokhagymát, rámorzsoljuk a leveskockákat, aláöntjük a vizet, majd alufóliával fedjük be a tepsit, és az előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra elteltével a hőfokot 140 fokra csökkentjük, majd tovább sütjük 2,5 órán át.
  3. A sütési idő elteltével a tepsiből kivesszük a húst, majd alufóliába csomagolva 15 percet pihentetjük.
  4. A pihentetési idő alatt elkészítjük a fokhagymás rántást. Az olajat egy kisebb lábasba öntjük, rádobjuk a lisztet, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. A rántás akkor készül el, amikor a liszt megváltoztatja színét, és a felszálló gőzben megérezzük a pirított liszt illatát. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd kb. 3 perc elteltével rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól átkeverjük.
  5. A tepsiben maradt szaftot a rántásra öntjük, botmixerrel átturmixoljuk, hozzáadjuk a mustárt, és időnként megkeverve közepes lángon készre, sűrűre főzzük.
  6. A húst vékonyan felszeleteljük, majd a forró, illatos mártással kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11434
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Ajánló

Burgonyapüré illik hozzá, melybe az elkészítése folyamán egy púpos evőkanálnyi feta sajtot keverünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Sokan vagyunk úgy, hogy ha reggel, indulás előtt odatennénk valami finomságot sülni vagy főni, mire hazaérnénk, szinte kész ebéd várna. Ilyen ez a kiválóan illatos-ízes fogás is, mely - a sütési időt leszámítva - villámgyorsan kész van, és talán éttermi fogásokkal is felveszi a versenyt.

Hozzávalók

húshoz

szafthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...