Sertésszelet fokhagymás mártással
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
A'la Atya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
húshoz
-
175g sertéscomb319 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
50g víz0 kcal
szafthoz
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
402
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
húshoz
-
700g sertéscomb1274 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
200g víz0 kcal
szafthoz
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
1608
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
húshoz
-
61.2g sertéscomb111 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15.7g vöröshagyma6 kcal
-
1.7g leveskocka6 kcal
-
17.5g víz0 kcal
szafthoz
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
140
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1417.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 209.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
402
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.6 g
Zsír
-
Összesen 95.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 441 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5670 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1595 mg
-
Nátrium 3589 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 836.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
1608
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
húshoz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db leveskocka
-
2 dl víz
szafthoz
-
4 teáskanál napraforgó olaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 teáskanál mustár
Elkészítés
húshoz
- Egy teflon serpenyőt felforrósítunk. A húst bedörzsöljük sóval és borssal. Tehetünk rá bátran, mivel a hús kérge lesz csak fűszeres. Előkészítünk egy akkora tepsit, amelybe kényelmesen belefér a hús. A sütőt alul-felül sütési módon előmelegítjük 220 fokra.
- A húst az üres, de forró serpenyőben minden oldaláról megpirítjuk, hogy aranybarna (sült hús) színe legyen, majd átemeljük a tepsibe. Köré rakjuk a negyedelt vöröshagymákat, a felezett 4 db fokhagymát, rámorzsoljuk a leveskockákat, aláöntjük a vizet, majd alufóliával fedjük be a tepsit, és az előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra elteltével a hőfokot 140 fokra csökkentjük, majd tovább sütjük 2,5 órán át.
- A sütési idő elteltével a tepsiből kivesszük a húst, majd alufóliába csomagolva 15 percet pihentetjük.
- A pihentetési idő alatt elkészítjük a fokhagymás rántást. Az olajat egy kisebb lábasba öntjük, rádobjuk a lisztet, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. A rántás akkor készül el, amikor a liszt megváltoztatja színét, és a felszálló gőzben megérezzük a pirított liszt illatát. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd kb. 3 perc elteltével rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól átkeverjük.
- A tepsiben maradt szaftot a rántásra öntjük, botmixerrel átturmixoljuk, hozzáadjuk a mustárt, és időnként megkeverve közepes lángon készre, sűrűre főzzük.
- A húst vékonyan felszeleteljük, majd a forró, illatos mártással kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 11434
- Feltöltés dátuma: 2015. június 02.
Ajánló
Burgonyapüré illik hozzá, melybe az elkészítése folyamán egy púpos evőkanálnyi feta sajtot keverünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A'la Atya
38 recept
Sokan vagyunk úgy, hogy ha reggel, indulás előtt odatennénk valami finomságot sülni vagy főni, mire hazaérnénk, szinte kész ebéd várna. Ilyen ez a kiválóan illatos-ízes fogás is, mely - a sütési időt leszámítva - villámgyorsan kész van, és talán éttermi fogásokkal is felveszi a versenyt.