r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt tarhonyával Kornél konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
Sertéspörkölt tarhonyával Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sertéspörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sertéspörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 5617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sertéspörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    2077 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    362.4 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18225.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    491 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    4168 mg
  • Nátrium
    12461 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2541.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    4585 micro
  • β-crypt
    762 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    3473 micro
Összesen 5617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A sertéspörkölthöz

A tarhonyához

Elkészítés

A sertéspörkölthöz

  1. A szalonnát kockázzuk fel, majd egy lábasban zsíron pirítsuk meg. Adjunk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, majd felkockázott paprikát. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, hozzáadhatjuk a közben felkockázott paradicsomot is. Ha a zöldségek lepirultak, adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Kezdők jobb, ha lehúzzák a tűzről az edényt, nehogy a paprika leégjen. Ha a fűszerpaprika felhabzott, kiadta magából az illóolajat, így kevés vízzel vagy csontlével öntsük fel. Pirítsuk zsírjára, majd újból öntsük fel. Ismételjük meg a folyamatot néhányszor, így fogjuk elérni a sűrű, jóízű pörköltszaftot.
  2. A sertéshúst kockázzuk fel, nem túl nagyra, kb. 2x2 cm-es darabokra. Adjuk az alaphoz, sózzuk meg, és ízesítsük köménnyel, zúzott fokhagymával, valamint fekete borssal. Közepes lángon pirítsuk a húst, ügyelve arra, hogy ne égessük oda. A hús levet fog engedni, nem is keveset, de arra nincs szükség, így szépen főzzük el.
  3. Az elfőzött levet pótoljuk csontlével vagy kevés vízzel. Mindig csak keveset adjunk hozzá, ne főzzük a húst! Kóstoljuk közben a levét, ízesítsük, ha szükségesnek érezzük.
  4. Ha a hús megpuhult, az étel elkészült.

A tarhonyához

  1. Lábasban olvasszuk fel a zsírt. Adjuk hozzá a tarhonyát, és folyamatos keverés mellett pirítsuk zsemleszínűre. Ha ezzel megvagyunk, adjunk hozzá kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk, majd forraljuk fel.
  2. Fedjük le az edényt, és kis lángon főzzük 15 percig.
  3. Végül tálaljuk a pörköltet tarhonyával.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5706
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Ajánló

Tarhonya helyett köretként adhatunk mellé galuskát, törtburgonyát vagy párolt rizst is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéspörkölt tarhonyával Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Nem különösebben érdekes a sztory, általában pörköltet marha- vagy birkahúsból szeretek főzni, a sertéshús többnyire sültekben szokott felbukkanni. Ezzel együtt pörköltnek is, paprikásnak is kiváló, ha megfelelően készítjük el.

Hozzávalók

A sertéspörkölthöz

A tarhonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...