r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt 5. -ahogy mi szeretjük

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Sertéspörkölt 5. -ahogy mi szeretjük
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    393.6 g

Zsír

  • Összesen
    318 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7709.3 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    4504 mg
  • Nátrium
    1462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2878.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    895 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    3176 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2104 micro
Összesen 5197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat előkészítjük: a húst, szalonnát felkockázzuk, a hagymát félkarikára vágjuk.
  2. Megfelelő edényben (bogrács vagy öntöttvaslábas) a zsíron megpirítjuk a szalonnát, amire rádobjuk a hagymát. Ezt lassú tűzön legalább 20 percig pirítjuk.
  3. Ezután rátesszük a a felkockázott húst, és többször átforgatva megpörköljük.
  4. Levesszük a tűzről az edényt, hozzáadjuk a pirospaprikát, egy-két perc alatt a forró, zsíros húsban kiadja a szép színét.
  5. Visszahelyezzük a tűzre, majd rögtön aláöntünk 0,5 l vizet.
  6. Ezután beletesszük a felkockázott paradicsomot, paprikát és fokhagymát.
  7. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a bort és annyi vizet, hogy a húst bőven ellepje.
  8. Lassan főzzük legalább két órán át, illetve addig, amíg a hús megpuhul, és a szaft az általunk kívánt mértékben besűrűsödik.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21657
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 27.

Ajánló

Köretei: rizs, tészta, petrezselymes krumpli, ráérősebb napjaimon: galuska, kapros-túrós-juhtúrós galuska, krumplifánk. Italajánlat: száraz, félszáraz vörösbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egyben a vendégváró bogrács-pörkölt receptünk, 8 ember biztos nem marad éhes, ha ezzel várjuk. De már kis családunk számára is ekkora adagból készítem, jól fagyasztható, és a maradék felhasználása sem jelent gondot: szeretett pörköltünk hortobágyi palacsinta, rakott kel, karfiol, zöldbab, esetleg székelykáposzta, gulyásleves formájában reinkarnálódik.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...