r
Nosalty Logó

Sertésmáj tejszínkrémes gombaszószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sertésmáj tejszínkrémes gombaszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 2612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 2612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11941 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11941 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát aprókockára vágjuk, majd egy serpenyőben üvegesre sütjük.
  2. Majd rátesszük az előzőleg megmosott gombát, az aprókockára vágott kaliforniai paprikát és a zúzott fokhagymát. Ezt követően egy pár perces pirítás után hozzáadjuk a szalonnát is, és addig sütjük, míg teljesen el nem veszti a levét. Ez azonban nem túl sok idő. Kaporral, majorannával, borssal, sóval ízesítjük. Majd a legvégén besűrítjük hulala cucina főzőkrémmel. A ragu elkészült.
  3. Egy serpenyőbenolajat forrósítunk, és a sertésmájat hirtelen megsütjük benne, majd sülés után fűszersóval ízesítjük. Tányérra helyezzük, rátesszük a gombaszószt, és párolt zöldséggel vagy rizzsel kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1699
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Ajánló

Dél-Afrikai rozé! Drága bor, de megéri, mert nagyon zamatos!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a májat minden formában szeretem! Szeretek kísérletezni, ez az étel is úgy jött. Nekem és a páromnak nagyon ízlett.

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...