r
Nosalty Logó

Sertéslapocka kínai módra spagettivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Sertéslapocka kínai módra spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3373.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    1759 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1368.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16867.8 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    628 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    1424 mg
  • Foszfor
    4192 mg
  • Nátrium
    8793 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    775.3 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    6844.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2995 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 5898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    828 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst mossuk, felszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymákat tisztítjuk és kockára vágjuk, illetve áttörjük.
  3. Egy tálban a hússzeleteket, a hagymákat, a szeletelt gombát, a paradicsomlevet, és az összes fűszert összekeverjük, és hagyjuk legalább húsz percig állni.
  4. Ekkor a végén kerül bele a fehérbab konzerv (levét leöntve!), óvatosan elkeverjük.
  5. Nagy ovális szedőkanállal a sütőzacskóba tesszük át, lezárjuk, beletesszük a tepsibe, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval.
  6. Betesszük a sütő középső rácsára, a sütő kb. 160-170 fok legyen, és megsütjük-pároljuk. Látjuk, érezzük az illatát, majd ezután kikapcsoljuk, de benn hagyjuk a sütőben, hogy melegen tartsa.
  7. Lobogó sós-olajos vízben az előírás szerint kifőzzük a spagettit, lecsepegtetjük, és tálba szedjük, melegen tartva.
  8. Egy tálba öntjük ki a zacskóból a szószos húst, majd pedig tányéron tálaljuk a spagettivel, és megszórjuk szezámmaggal, kínáljunk hozzá házi savanyú uborkát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9598
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

A húsos szószt könnyebb belerakni a zacskóba, ha egy kanalat használunk: ez nekem a nagy ovális szedőkanál, amivel tulajdonképpen a szószos húsokat tálaláskor szedni szoktam, de itt a gyors és cseppmentes művelethez is nagyon bevált. Olyan, mint a rendes kanál, csak sokkal nagyobb.:-)) Finom bor, és házi savanyúság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéslapocka kínai módra spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Szerettem volna a sertéslapockát is kipróbálni kínai ízekkel, és a gyors és szaftosságot is meghagyó sütőzacskós módon. Sikerült, finom lett, a családnak ízlett.:-))

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...