Sertéslapocka kínai módra spagettivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
160g sertéslapocka378 kcal
-
36g lilahagyma13 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
24 kcal
-
2g szezámmag9 kcal
-
80g fehérbab266 kcal
-
20g méz61 kcal
-
16g szójaszósz10 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
58g gombakonzerv19 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
60g víz0 kcal
A körethez
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7 kcal
A tálaláshoz
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
1g szezámmag8 kcal
Összesen
1180
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
800g sertéslapocka1888 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
120 kcal
-
8g szezámmag46 kcal
-
400g fehérbab1332 kcal
-
100g méz304 kcal
-
80g szójaszósz48 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
290g gombakonzerv93 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
A körethez
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
5000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A tálaláshoz
-
200g csemegeuborka47 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
5898
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
9.5g sertéslapocka23 kcal
-
2.1g lilahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1 kcal
-
0.1g szezámmag1 kcal
-
4.8g fehérbab16 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g gombakonzerv1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
3.6g víz0 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
2.4g csemegeuborka1 kcal
-
0.1g szezámmag0 kcal
Összesen
71
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.5 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3373.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 1759 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1368.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 599 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
1180
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 327.4 g
Zsír
-
Összesen 170.1 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16867.8 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 628 mg
-
Kálcium 1678 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 1424 mg
-
Foszfor 4192 mg
-
Nátrium 8793 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 775.3 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 97 mg
VÍZ
-
Összesen 6844.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 560 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2995 micro
-
Kolin: 925 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1298 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
5898
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 828 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
80 dkg sertéslapocka
-
2 közepes fej lilahagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
4 teáskanál szezámmag
-
400 g fehérbab
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál chilipehely
-
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
-
3 dl víz
A körethez
-
50 dkg spagetti tészta
-
5 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
20 dkg csemegeuborka
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
A húshoz
- A húst mossuk, felszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- A hagymákat tisztítjuk és kockára vágjuk, illetve áttörjük.
- Egy tálban a hússzeleteket, a hagymákat, a szeletelt gombát, a paradicsomlevet, és az összes fűszert összekeverjük, és hagyjuk legalább húsz percig állni.
- Ekkor a végén kerül bele a fehérbab konzerv (levét leöntve!), óvatosan elkeverjük.
- Nagy ovális szedőkanállal a sütőzacskóba tesszük át, lezárjuk, beletesszük a tepsibe, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval.
- Betesszük a sütő középső rácsára, a sütő kb. 160-170 fok legyen, és megsütjük-pároljuk. Látjuk, érezzük az illatát, majd ezután kikapcsoljuk, de benn hagyjuk a sütőben, hogy melegen tartsa.
- Lobogó sós-olajos vízben az előírás szerint kifőzzük a spagettit, lecsepegtetjük, és tálba szedjük, melegen tartva.
- Egy tálba öntjük ki a zacskóból a szószos húst, majd pedig tányéron tálaljuk a spagettivel, és megszórjuk szezámmaggal, kínáljunk hozzá házi savanyú uborkát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9573
- Feltöltés dátuma: 2012. március 18.
Ajánló
A húsos szószt könnyebb belerakni a zacskóba, ha egy kanalat használunk: ez nekem a nagy ovális szedőkanál, amivel tulajdonképpen a szószos húsokat tálaláskor szedni szoktam, de itt a gyors és cseppmentes művelethez is nagyon bevált. Olyan, mint a rendes kanál, csak sokkal nagyobb.:-)) Finom bor, és házi savanyúság.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Szerettem volna a sertéslapockát is kipróbálni kínai ízekkel, és a gyors és szaftosságot is meghagyó sütőzacskós módon. Sikerült, finom lett, a családnak ízlett.:-))