r
Nosalty Logó

Sertéskaraj csontleves -Csontleves 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sertéskaraj csontleves -Csontleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2332 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 16 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1971.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3380 micro
  • β-karotin
    8899 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 391 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5432.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    11828.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5293 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    741 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1663 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20278 micro
  • β-karotin
    53391 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10298 micro
  • Lut-zea
    5847 micro
Összesen 2332 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 16 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékba beletesszük a megmosott húsos csontot.
  2. Hozzátesszük a vöröshagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, csokor zellerzöldet, csokor petrezselyemzöldet, és hozzáadjuk még a zellergumót, répát, zöldséget, paszternákot.
  3. Fűszerezzük, és felöntjük a vízzel.
  4. Szép lassan, kislángon fedő alatt elkezdjük főzni.
  5. 3 és 1/2 órát főzzük, lassan, gyöngyözve, kóstoljuk közben.
  6. Ha kell, még ízesítjük.
  7. Az utolsó 12-14 percben tesszük bele a burgonyát, de utána kóstoljuk meg, mert a burgonya nyeli a sót, biztos után kell sózni.
  8. Ha minden megfőtt, és szép tiszta a lassú főzéstől a leves, kóstoljuk meg még egyszer, és kész.
  9. Egy kis fazékban vizet forralunk, és kifőzzük benne a cérnametéltet. Leszűrjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 46889
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Ajánló

A levesbe eperlevél tésztát, grízgaluskát, májgaluskát is főzhetünk külön, ezzel tálaljuk. Megjegyzés: Kislángon, lassú tűzön főzzük, úgy, hogy szépen, lassan gyöngyözve forrjon. Csak úgy lesz a leves szép tiszta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéskaraj csontleves -Csontleves 2.
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a húsleveseket, de sokszor egy jó kis karajcsont, velőscsont, sokkal fincsibb levest eredményez, ha igazán jól bezöldségeltük. A család is szereti lerágcsálni a húst, és a velőscsontból a velőt kikanalazni. Azért jó ez a hatalmas mennyiség, mert nagy mennyiségben igazán finom ezt a levest megfőzni. Aznap ebédelünk, másnap majd a családi ételhordó nagyságú edényben el tudok rakni a fagyóba még 3-4 adagnyi levest, amit később felengedve más ízesítésére, vagy felengedve, tésztát kifőzve hozzá vagy levesgyönggyel tálalva esszük. Ezzel a főzéssel finom levest kapok, és 4-5 vagy 6 alkalomra való levesem lesz. Volt olyan is, hogy jégkocka adagolóba tettem, és az a kis kocka igazán jól tud ízesíteni, jobb, mint egy leveskocka (bolti, csomagos kockát értem alatta)! A képen látható apróbb répák is belekerültek, mert az saját termés. Kicsi, de finom, mert a mienk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...