Sertéskaraj csontleves -Csontleves 2.
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
167g sertés karajcsont0 kcal
-
67g tv-paprika11 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
58g pasztinák37 kcal
-
107g sárgarépa39 kcal
-
120g fehérrépa77 kcal
-
50g kelkáposzta11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustármag2 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
33g cérnametélt124 kcal
-
0g só0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sertés karajcsont0 kcal
-
400g tv-paprika66 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
350g pasztinák223 kcal
-
640g sárgarépa234 kcal
-
720g fehérrépa459 kcal
-
300g kelkáposzta65 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g mustármag10 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
9000g víz0 kcal
-
200g cérnametélt742 kcal
-
0g só0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
7.2g sertés karajcsont0 kcal
-
2.9g tv-paprika0 kcal
-
2.9g paradicsom1 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.1g zeller0 kcal
-
2.5g pasztinák2 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
2.1g kelkáposzta0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.9g burgonya2 kcal
-
64.4g víz0 kcal
-
1.4g cérnametélt5 kcal
-
0g só0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1971.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 882 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3380 micro
-
β-karotin 8899 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1716 micro
-
Lut-zea 975 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5432.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1257 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 835 mg
-
Foszfor 1980 mg
-
Nátrium 1150 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 517.5 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 101 mg
VÍZ
-
Összesen 11828.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5293 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 741 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1303 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1663 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 20278 micro
-
β-karotin 53391 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 10298 micro
-
Lut-zea 5847 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 38.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 74 micro
-
Lut-zea 42 micro
Hozzávalók
-
1 kg sertés karajcsont (aki kevesli, tegyen bele többet, néha én is szoktam, vagy velőscsontot teszek bele és akkor vegyesen)
-
4 db tv-paprika
-
4 db paradicsom
-
5 db pasztinák
-
8 db sárgarépa
-
8 db fehérrépa
-
30 dkg kelkáposzta
-
3 db babérlevél
-
2 kk mustármag
-
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
10 ek ételízesítő (elhagyható, helyette tökéletes a só, mindig kevesebbel kezdek és kóstolás után még tudok beletenni, viszont ha sokkal indítok ki)
-
4 közepes db burgonya
-
200 g cérnametélt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy fazékba beletesszük a megmosott húsos csontot.
- Hozzátesszük a vöröshagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, csokor zellerzöldet, csokor petrezselyemzöldet, és hozzáadjuk még a zellergumót, répát, zöldséget, paszternákot.
- Fűszerezzük, és felöntjük a vízzel.
- Szép lassan, kislángon fedő alatt elkezdjük főzni.
- 3 és 1/2 órát főzzük, lassan, gyöngyözve, kóstoljuk közben.
- Ha kell, még ízesítjük.
- Az utolsó 12-14 percben tesszük bele a burgonyát, de utána kóstoljuk meg, mert a burgonya nyeli a sót, biztos után kell sózni.
- Ha minden megfőtt, és szép tiszta a lassú főzéstől a leves, kóstoljuk meg még egyszer, és kész.
- Egy kis fazékban vizet forralunk, és kifőzzük benne a cérnametéltet. Leszűrjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 46989
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.
Ajánló
A levesbe eperlevél tésztát, grízgaluskát, májgaluskát is főzhetünk külön, ezzel tálaljuk. Megjegyzés: Kislángon, lassú tűzön főzzük, úgy, hogy szépen, lassan gyöngyözve forrjon. Csak úgy lesz a leves szép tiszta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretjük a húsleveseket, de sokszor egy jó kis karajcsont, velőscsont, sokkal fincsibb levest eredményez, ha igazán jól bezöldségeltük. A család is szereti lerágcsálni a húst, és a velőscsontból a velőt kikanalazni. Azért jó ez a hatalmas mennyiség, mert nagy mennyiségben igazán finom ezt a levest megfőzni. Aznap ebédelünk, másnap majd a családi ételhordó nagyságú edényben el tudok rakni a fagyóba még 3-4 adagnyi levest, amit később felengedve más ízesítésére, vagy felengedve, tésztát kifőzve hozzá vagy levesgyönggyel tálalva esszük. Ezzel a főzéssel finom levest kapok, és 4-5 vagy 6 alkalomra való levesem lesz. Volt olyan is, hogy jégkocka adagolóba tettem, és az a kis kocka igazán jól tud ízesíteni, jobb, mint egy leveskocka (bolti, csomagos kockát értem alatta)! A képen látható apróbb répák is belekerültek, mert az saját termés. Kicsi, de finom, mert a mienk.