r
Nosalty Logó

Sertéshús stroganoff módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
István mester
Sertéshús stroganoff módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1985 micro
  • β-karotin
    4767 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    233.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6470 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    3063 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    9925 micro
  • β-karotin
    23833 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 2987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és 2 ek. mustárral átkeverjük. Ezután minimum egy napra a hűtőbe rakjuk.
  2. A hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk, és fehéredésig sütjük a húst.
  3. Felöntjük vízzel, és fedő alatt főzzük, pótolva a vizet.
  4. A vékony csíkokra vágott répát és uborkát, kb 1 óra múlva, mikor már puhul a hús, hozzáadjuk. Ezt követi rövidesen a gomba.
  5. A tejfölt, a tejszínt és a mustárt összekeverjük, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a lisztet is.
  6. Amikor már a hús elfőtte a levét, felöntjük ezzel a mártással, és összefőzzük. Aki savanyúbban, az ecettel, aki édesebben szereti, az cukorral ízesítheti. Szerintem felesleges!
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 230
  • Össznézettség: 124749
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Régóta kíváncsi voltam erre az ételre, most már tudom, hogy finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...