r
Nosalty Logó

Sertéscsülök terrin

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertéscsülök terrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4200 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 700 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    434.5 g

Zsír

  • Összesen
    258.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8036.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    4421 mg
  • Nátrium
    2428 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    432 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    1478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 4200 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két csülköt nagy méretű fazékba tesszük, leöntjük hideg vízzel, felforraljuk.
  2. 10 perc erős forralás után a csülköket kivesszük, leöblítjük, majd a tiszta fazékba ismét visszatesszük.
  3. Újra felöntjük vízzel, mellédobjuk a fekete borsot, koriandert, babérlevelet és a kakukkfüvet.
  4. Ismét felforraljuk, majd gyöngyöző vízben kb. 3 óra alatt puhára főzzük.
  5. Ha omlósra főtt, levesszük a tűzről, hagyjuk levében kihűlni, majd kivesszük.
  6. A főzőlét kb. felére besűrítjük.
  7. 1,5 literes (30 cm hosszú) terrinformát duplán, szélein túllógatva kibélelünk fóliával.
  8. A csülkökről lefejtjük a bőrt, és a húst apróra vágjuk.
  9. Az aprított húshoz adagoljuk a petrezselymet, uborkát, kapribogyót.
  10. Sózzuk-borsozzuk, majd alaposan elkeverjük.
  11. A keveréket a kifóliázott formába tesszük, lazán tömörítjük.
  12. A zselatint (port vagy leveleket) a besűrített főzőlében feloldjuk.
  13. A formába öntjük a lét, közben néha megrázogatjuk, megkocogtatjuk a terrinformát.
  14. A lének éppen el kell lepnie a keveréket, ezután lefedhetjük a fóliával.
  15. Egyenletesen leterheljük a terrint, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  16. Másnap kicsomagoljuk, megfordítjuk, majd vékony pengéjű késsel 2 cm vastagra szeleteljük.
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 31992
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 27.

Ajánló

Ropogós kenyérrel, vékonyabb vörösborral, savanyított zöldségekkel az igazi. Bortipp : Vylyan – Bogyólé 2008  (Portugieser újbor)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gordon Ramsay receptje alapján készült ez a „télváró” klasszikus.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...