r
Nosalty Logó

Sertéscomb bakonyi módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertéscomb bakonyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2526 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1795.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    1779 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 2866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    316 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeketmegtisztítjuk.A hagymát először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a gombátfeldaraboljuk, a paprikát karikákra, a paradicsomotkisebb gerezdekre vágjuk.
  2. A husit először szeletekre vágjuk, majd tovább vágjuk, de már csíkokra (mint a tokányhoz). Ez egy gyerek- és lustabarát verzió! :)
  3. Most már nagyon jól néz ki a sok finom zöldség a konyhapulton, tehát jöhet a következő lépés. Egy magasabb falú serpenyőben (lábasban is készíthető) egy kevéske olajat melegítünk, amikor már forró beledobjuk a husit, jól átpirítjuk egy kis borssal és sóval. Amikor úgy látjuk, hogy szép színe lett, és valószínűleg levet is eresztett, kiszedjük egy tálra.
  4. A serpenyőben maradt szaftba tesszük először a hagymát, kicsit megdinszteljük, rádobjuk a paprikát, azzal is sütjük kicsit, majd a paradicsomot, szinte mintha lecsót főznénk. Isteni illata van. Erre tesszük a gombát. Ekkor már valószínűleg a paradicsomtól lett egy kis leve, ebben átforgatjuk az összes zöldséget.
  5. A zöldségek közé visszatesszük a husit,megszórjuk pirospaprikával, jól átforgatjuk, majdfelöntjük annyi vízzel, amennyi éppen elfedi. Ekkor fűszerezünk: sózzuk, borsozzuk és egy kevéske őrölt köményt is szórunk rá, nem kell megkeverni, majd szépen belefő.
  6. Addig főzzük, ameddig az összeg zöldség pépessé fő, sűrű szaftot adva a husinak. Amikor már a husi is megpuhult felöntjük a tejszínnel, jól átkavarjuk. Ha valamiért hígabb lett a szaft, akkor egy kanál liszttel megszórva sűríthetjük.
  7. A végeredményt olajon lepirított tarhonyával szoktam tálalni, de természetesen tálalható nokedlivel vagy tésztával.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 46449
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

Remélem ízleni fog mindenkinek aki kipróbálja, nagyon jó étvágyat kívánunk hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet kb. másfél éve próbáltam ki először, elég sokszor elkészítettem már, eléggé bejött a családnak, sőt olyannyira, hogy azóta mindenki ezt kéri még a szülinapjára is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...