Serpenyős-tepsis mindenes a hűtőből
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
495
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
98 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
Összesen
989
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
37g burgonya21 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.4g bacon29 kcal
-
7 kcal
-
6.7g lilahagyma2 kcal
-
13.6g újhagyma3 kcal
Összesen
72
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 431.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 291 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3395 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 742 micro
Összesen
495
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1738.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 810 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 863.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 582 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 256 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 6790 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1485 micro
Összesen
989
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 503 micro
-
β-crypt 137 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg bacon
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 db újhagyma
Elkészítés
- Hámozzuk, karikázzuk, majd főzzük meg a krumplit. (Ne főzzük túl, hogy ne essen szét a következő lépés során.)
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a főtt krumplit. Amikor elkészült, tegyük ezt a tepsi/jénai aljára, ez lesz az első rétegünk. A tepsiben sózzuk, borsozzuk (vigyázat! ne használj túl sok sót, mert a bacon önmagában is sós).
- A krumplihoz használt serpenyőben megpirítjuk a bacont, majd a karikákra szeletelt paprikával és hagymákkal is ugyanezt tesszük. Ezután minden megpirított hozzávalót a tepsibe teszünk.
- Ha ropogósra pirítottuk a hozzávalókat, a tepsiből akár azonnal is tálalhatjuk, de én szeretem 10 percre a sütőbe tenni (180 fokon), hogy még jobban megpiruljon és összeérjenek az ízek.
- A tetejére sajtot, tejfölt tehetünk ráadásként.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1544
- Feltöltés dátuma: 2015. február 16.
Ajánló
A végeredmény a nyári grillezéseket idézi, ezért a bacont csirkével, más húsokkal helyettesíthetjük, a pirított zöldségek szinte mindenhez illenek. Cukkinivel, gyöngyhagymával is feldobhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik kedvenc receptem, mert gyorsan kész, egyszerű alapanyagokból, és tökéletes energia- és vitaminforrás a hozzám hasonlóknak, akik nem szívesen készítenek húsos, nehéz ételeket, és szeretnek sok zöldséggel főzni.