r
Nosalty Logó

Serpenyős rizses csirke

Becsei Ágnes
Serpenyős rizses csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

409
Kalória
26.9g
Fehérje
44.9g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
169.7g
Víz
90.2g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2043 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 409 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    224.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    3299 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3468 micro
Összesen 2043 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Sós vizet forralunk, és a rizst kb. 15 percig főzzük nem túl puhára. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
  2. A hagymát apróra vágjuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, megmossuk, és csíkokra szeljük. A paradicsomot felkockázzuk, és a húst nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk.
  3. A csirkemell darabokat egy serpenyőbe, forró olajba rakjuk, 10 percig sütjük, a fokhagymát belenyomjuk, és sóval, borssal ízesítjük. A serpenyőből pecsenyelapáttal kivesszük, melegen tartjuk.
  4. A vajat a pecsenyelében felolvasztjuk, és a hagymát meg a paprikacsíkokat kis lángon 5 percig sütjük benne. A rizst és a paradicsomkockákat hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
  5. A csirkemellkockákat ráfektetjük, és lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk. A petrezselymet megmossuk, a leveleit lecsipkedjük, apróra vágjuk, és tálalás előtt a rizses csirkére szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p

Az egyik receptkártyámról van.:)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...