r
Nosalty Logó

Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Összesen 984 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Összesen 1969 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Összesen 132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    507 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 984 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5250.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2816 micro
Összesen 1969 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Elkészítés

Kacsamellfilé serpenyőben

  1. A húst leöblítjük, és konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk. Esetleges hártyáktól megszabadítjuk, és éles késsel a bőrt átlósan beirdaljuk. Vigyázva, hogy a húst ne vágjuk meg.
  2. Felhevítünk egy jó teflonserpenyőt zsiradék hozzáadása nélkül, és amikor már forró, beletesszük a húst, bőrével lefele. A hús vastagságától függően 4-5 percig pirítjuk, közben a fent lévő felet sózzuk-borsozzuk. A bőr alól kisülő zsír szolgál a másik oldal pirításához. Amikor már aranysárga a bőrös oldal, megfordítjuk a filét, és ezt is ugyanannyi ideig sütjük, közben a bőrös felét megsózzuk és borsozzuk. Akkor jó, ha a filé közepén vékony, rózsaszínű csík látható, és nyomásra ruganyos, nem folyik véres lé belőle.
  3. Közben a sütőt 140 fokra előmelegítettük. A fóliába burkolt filéket itt még ca. 20 percen keresztül tovább sütjük, majd innen kivéve, a fóliában pihentetjük pár percig.
  4. Vékonyan felszeleteljük, és előmelegített tányérokon tálaljuk a körettel.

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

  1. Ételízesítős, forró vízben roppanósra főzzük a babot (5-6 perc). Leszűrjük.
  2. Teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a prézlit. Ekkor hozzáadjuk a parmezánt, röviden együtt pirítjuk.
  3. Legvégül a babot (rázogatva a serpenyőt) összevegyítjük a morzsakeverékkel, sózzuk-borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2077
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 04.

Ajánló

A köretet bővíthetjük sült krumplival vagy pl. burgonyaknödlivel (frissen készült sztrapacskatészta kiválóan alkalmas, csak kicsit  legyen keményebb a tésztája), mint ez esetben én tettem. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal
Marti48 317 recept

Nagyon finom és nagyon egyszerűen elkészíthető, ünnepi ételnek beillő ebéd vagy vacsora. A fűszerezése puritán, így tökéletesen előjönnek a saját ízek, aromák. 

Hozzávalók

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...