Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsamellfilé serpenyőben
-
400g kacsamell540 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab
-
250g zöldbab68 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
984
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsamellfilé serpenyőben
-
800g kacsamell1080 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab
-
500g zöldbab136 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1969
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsamellfilé serpenyőben
-
54.1g kacsamell73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g kacsazsír0 kcal
Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab
-
33.8g zöldbab9 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
3.4g zsemlemorzsa13 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
132
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.6 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2625.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1116 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 507 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 890 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1408 micro
Összesen
984
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.3 g
Zsír
-
Összesen 104.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 758 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5250.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 946 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 2233 mg
-
Nátrium 1577 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1013.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 628 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1780 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2816 micro
Összesen
1969
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Kacsamellfilé serpenyőben
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 ek kacsazsír
Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab
-
5 dkg vaj
-
5 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
Elkészítés
Kacsamellfilé serpenyőben
- A húst leöblítjük, és konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk. Esetleges hártyáktól megszabadítjuk, és éles késsel a bőrt átlósan beirdaljuk. Vigyázva, hogy a húst ne vágjuk meg.
- Felhevítünk egy jó teflonserpenyőt zsiradék hozzáadása nélkül, és amikor már forró, beletesszük a húst, bőrével lefele. A hús vastagságától függően 4-5 percig pirítjuk, közben a fent lévő felet sózzuk-borsozzuk. A bőr alól kisülő zsír szolgál a másik oldal pirításához. Amikor már aranysárga a bőrös oldal, megfordítjuk a filét, és ezt is ugyanannyi ideig sütjük, közben a bőrös felét megsózzuk és borsozzuk. Akkor jó, ha a filé közepén vékony, rózsaszínű csík látható, és nyomásra ruganyos, nem folyik véres lé belőle.
- Közben a sütőt 140 fokra előmelegítettük. A fóliába burkolt filéket itt még ca. 20 percen keresztül tovább sütjük, majd innen kivéve, a fóliában pihentetjük pár percig.
- Vékonyan felszeleteljük, és előmelegített tányérokon tálaljuk a körettel.
Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab
- Ételízesítős, forró vízben roppanósra főzzük a babot (5-6 perc). Leszűrjük.
- Teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a prézlit. Ekkor hozzáadjuk a parmezánt, röviden együtt pirítjuk.
- Legvégül a babot (rázogatva a serpenyőt) összevegyítjük a morzsakeverékkel, sózzuk-borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 2092
- Feltöltés dátuma: 2018. április 04.
Ajánló
A köretet bővíthetjük sült krumplival vagy pl. burgonyaknödlivel (frissen készült sztrapacskatészta kiválóan alkalmas, csak kicsit legyen keményebb a tésztája), mint ez esetben én tettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Nagyon finom és nagyon egyszerűen elkészíthető, ünnepi ételnek beillő ebéd vagy vacsora. A fűszerezése puritán, így tökéletesen előjönnek a saját ízek, aromák.