Serpenyőben sült marhaszelet polentával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Thisandthat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1408.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 211.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
581
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125 g
Zsír
-
Összesen 91.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4225.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 1336 mg
-
Nátrium 2041 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 634.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1491 micro
Összesen
1741
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Polenta
- A polentához fél liter folyadékot forralunk (ez nálam fele-fele arányban volt víz és tej, de lehet csak vízzel is készíteni), majd hozzáadunk kb. 20 g vajat és fél tk sót.
- Amikor a vaj is elolvadt benne, hozzáadunk 100-110 g kukoricadarát, és folyamatos kevergetés mellett főzzük tovább kb. 2 percig.
- Ezután a masszát tepsibe öntjük (alá és tetejére folpackot teszünk, hogy könnyebb legyen kivenni, és a teteje se száradjon meg).
- Két óra pihentetés után kiemeljük a tepsiből, kerek formával kiszaggatjuk, és tálalás előtt vajban pirítjuk meg.
Marha
- A húst felszeleteljük, forró serpenyőben olívaolajon mind a két oldalára kérget sütünk, azután sózzuk meg, majd rozmaringot dobunk mellé és egy kis vajat, és folyamatos locsolgatás mellett sütjük készre.
- Zsázsával tálaltam, jól illett hozzá.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 11395
- Feltöltés dátuma: 2017. július 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Thisandthat
161 recept
A polenta szerintem egy kevéssé ismert köret, viszont az egyik legfinomabb. Nagyon finom húsokhoz, paradicsomos szószok mellé, készíthetjük lágyabban, és kisüthetjük vajban is. Mindenhogy isteni.