r
Nosalty Logó

Selymes paradicsomleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ziznyo
Selymes paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3432 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    10226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13726 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 479 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    961 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként minden zöldséget megpucolunk, a hagymát felaprítjuk, és a répát is felszeleteljük viszonylag vékonyabb karikákra.
  2. A hagymát olívaolajon elkezdjük pirítani. Belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, és azzal pirítjuk tovább. A végen egy kis kakukkfűvel megszórjuk, és picit átpirítjuk együtt.
  3. Amikor a hagyma üveges, hozzádobjuk a répát, és kicsit együtt pirítjuk őket kevergetés közben. Ezután az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, ameddig a répa nagyjából megpuhul.
  4. Hozzáöntjük a paradicsomkonzerveket, és kb. 1-2 deci vizet, hogy ne legyen túl sűrű. (Ha van otthon húsleves alaplé, bátran használjuk azt.) A maradék 2 gerezd fokhagymát a kés lapjával megtörjük, és a levesbe dobjuk. Közepes lángon addig főzzük, míg a paradicsomok teljesen szétesnek.
  5. Amikor kész, lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel nagyon alaposan pürésítjük. Minél jobban összeturmixoljuk, annál selymesebb állaga lesz.
  6. Ha valakinek ez így túl tömény, 1-2 deci tejszínnel vagy tejjel forraljuk össze, és kész is!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2689
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 23.

Ajánló

Lenmaggal és friss kakukkfű-szárakkal vagy bazsalikommal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ziznyo 2 recept

Biztos mindenki emlékszik az iskolai menzás paradicsomlevesre betűtésztával. Van, aki nagyon szerette, van aki nagyon nem. Én az utóbbi kategóriába tartozom, ezért is örültem, amikor a nagymamám megmutatta ezt a receptet. A paradicsom savanykás ízét nagyon jól egyensúlyozza a hagyma édessége, a répa hozzáadásával pedig egy kis extra tápanyagot viszünk bele. Nem kell túlbonyolítani, fél óra alatt, gyorsan kész is van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...