Scone (skót pogácsa) almás-körtés dzsemmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SIÓ
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
Almás-körtés gyors dzsem
Scone
Összesen
625
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
Almás-körtés gyors dzsem
Scone
Összesen
3754
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 240 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
625
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 81.5 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2100.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 876 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 700.6 g
-
Cukor 288 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 1440.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 698 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1103 micro
Összesen
3754
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Almás-körtés gyors dzsem
- Az almát és a körtét meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk, majd a citrom levével, a cukorral és a fahéj rúddal egy edényben feltesszük főni.
- Közepes lángon főzzük 30-40 percig. Közben, amennyiben szükségesnek érezzük, tehát a gyümölcs nem enged elég levet, adjunk hozzá 1-2 kanál vizet. Addig főzzük, amíg homogén állagúvá nem válik.
- Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a lisztet és a sütőport egy tálba, adjuk hozzá a hideg vajat és a tenyerünk segítségével dolgozzuk össze úgy, hogy egy "morzsás" alapot kapjunk. Vigyázzunk, hogy a vaj ne melegedjen fel túlságosan.
- Adjuk hozzá a cukrot. Keverjük el a tojást és a tejet, tegyünk félre belőle két evőkanálnyit, majd fokozatosan dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. Addig keverjük, amíg egy lágy, kissé ragadós tésztát kapunk. Vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl, mert különben a pogácsák laposak maradnak.
- A scone tésztát egy lisztezett szilikon gyúrólapra vagy gyúródeszkára tesszük, és egy sodrófa vagy akár a kezünk segítségével 2 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztát egy 5cm széles pogácsa szaggató segítségével kiszaggatjuk, majd a kis pogácsákat egy kissé lisztezett sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A tetejüket megkenjük a félretett tojás-tej keverékkel, majd betesszük az előmelegített sütőbe.
- 200 fokon sütjük 10-15 percig, amíg szépen megdagadnak és aranybarnák lesznek a pogácsák. Miután kivettük, hagyjuk kihülni, majd az alma-körte dzsemmel megtöltve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2754
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
SIÓ
25 recept
A scone egy skót édes pogácsa, ami nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Királyságban. Általában gyümölcs dzsemmel, lekvárral és egyfajta tejszínes vajkrémmel megkenve fogyasztják. www.siogyumolcs.hu