Savanyú paprika télire Esztertől
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Matkovics Eszter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borkén0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
35g víz0 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
Összesen
22
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g tv-paprika164 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borkén0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g ecet9 kcal
-
350g víz0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
Összesen
220
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
68.2g tv-paprika11 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g nátrium-benzoát0 kcal
-
0g borkén0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.4g ecet1 kcal
-
23.9g víz0 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
Összesen
15
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 120.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
22
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1974.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 1592 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1207.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 663 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 1706 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2798 micro
Összesen
220
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
15
kcal
Hozzávalók
-
1 kk só
-
1.5 teáskanál cukor
-
3 szem bors
-
1 kk nátrium-benzoát
-
1 késhegynyi borkén
-
1 db babérlevél
-
0.5 dl ecet
-
3.5 dl víz
-
1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés
- A paprikákat gondosan megmossuk, majd "lecsumázzuk" úgy, hogy a magház bent maradjon. A paprikákat félbevágjuk.
- A paprikákat szorosan belepakoljuk az üvegekbe, vegyesen a pirosast és a sárgákat.
- Majd elkészítjük a levet: 1 literes üveghez a 3,5 dl vizet, fél dl 20%-os ecetet (ha kevesebb százalékos, akkor lehet egy kicsit több is), a babérlevelet, 1 kk sót, az édesítőt, 2-3 szem borsot, a kisfej vöröshagymát, melyet felkockázunk, és összeforralunk.
- Pár perces forralás után rámerjük az üvegekre a levet. A hő hatására a paprikák megpuhulnak, így tudunk még mellé tenni. Ez azért fontos, mert minél szorosabban vannak a paprikák, annál kevesebb az esély, hogy később megbarnulnak. Arra is ügyeljünk, hogy olyan paprikákat tegyünk egymás mellé, amik szintén le vannak forrázva a lével, ez pedig azért fontos, mert nem romlik meg.
- Amikor már nem fér paprika az üvegbe, spatulával lefeszítjük.
- Megvárjuk míg kihűl, késhegynyi borként szórunk a tetejére, majd lefedjük. Eltesszük és izgatottan várjuk a telet, hogy ehessünk belőle!
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 27749
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Matkovics Eszter
22 recept
Fontosnak tartom a téli vitaminbevitelt. Ennek remek módja a savanyúság fogyasztása. Nagymamámtól tanultam ezt a receptet.