r
Nosalty Logó

Savanyú marhasült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Morenka
Savanyú marhasült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthez

A páchoz

Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthez

A páchoz

Összesen 3329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthez

A páchoz

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    211.1 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6800.6 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2273.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2718 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 3329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A sülthez

A páchoz

Elkészítés

A sülthez

  1. A húst mossuk meg, csepegtessük le.
  2. A pácoláshoz a zölségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel nagyobb darabokra.
  3. A vörösbort az ecettel, a vízzel, a zödségekkel és a fűszerekkel forraljuk fel.
  4. A húst tegyük egy edénybe, és öntsük rá a még forró páclevet. A hús mindenféleképp legyen belepve a páclével, ha kell, pótolhatjuk még vörösborral. Fedjük le, és tegyük hűtőbe 5 napra. Minden nap fordítsuk meg a húst a páclében.
  5. A húst vegyük ki a pácléből, és töröljük szárazra.
  6. Egy edényben forrósitsuk a vajat, és a húst minden oldaláról süssük jól át kb. 2 percig. (Ezt a vajat őrizzük meg - a 10. lépésnél szükség lesz rá).
  7. Egy tűzálló edénybe tegyük a húst, és a páclében lévő zölséggel takarjuk be, majd öntsük fel páclével. Takarjuk be, és süssük kb. 2,5 órát. Ha kell, önthetünk rá még páclevet.
  8. Ha megsült a hús, vegyük ki a sült pácléből, és szeleteljük fel kb. 2 cm szeletekre.
  9. A sült páclevet botmixerrel törjük simára (ne felejtsük el kiszedni a babérlevelet, szegfűszeget, borokabogyókat).
  10. A vajra, amiben a húst átsütöttük minden oldaláról, tegyünk 2 kanál mézet, és forrósítsuk fel, majd tegyünk bele 2 ek lisztet. Pirítsuk egy kis ideig, majd az áttört sült páclét öntsük rá, és keverjük simára, hagyjuk besűrűsödni. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
  11. A húst rakjuk ebbe a szószba.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5512
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

Párolt vöröskáposzta és zsemlegombóc illik hozzá, de mással is lehet tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Morenka 14 recept

A nagyanyám receptje. A pácolás miatt igen omlós a hús.

Hozzávalók

A sülthez

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...