Savanyú marhasült
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Morenka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sülthez
-
250g marha hátszín535 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
13g méz38 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A páchoz
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
-
38g vörösborecet7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g mustármag6 kcal
-
2g só0 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
830
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sülthez
-
1000g marha hátszín2140 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
50g méz152 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A páchoz
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
-
150g vörösborecet29 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g mustármag25 kcal
-
6g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
3329
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sülthez
-
33.9g marha hátszín73 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
1.7g méz5 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A páchoz
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
11.5g sárgarépa4 kcal
-
5.4g zeller2 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
5.1g vörösborecet1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g mustármag1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
113
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1700.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 812 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 568.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 680 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6281 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
830
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 211.1 g
Zsír
-
Összesen 168.9 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 840 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6800.6 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 540 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 2331 mg
-
Nátrium 3247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.9 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2273.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2718 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 925 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 25122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 846 micro
Összesen
3329
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 357 micro
-
β-karotin 852 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
A sülthez
-
1 kg marha hátszín
-
2 ek vaj
-
2 ek méz
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A páchoz
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
0.5 l vörösbor
-
2 db babérlevél
-
2 db szegfűszeg
-
10 db borókabogyó
-
10 szem fekete bors
-
1 ek mustármag
-
1 teáskanál só
-
0.5 l víz
Elkészítés
A sülthez
- A húst mossuk meg, csepegtessük le.
- A pácoláshoz a zölségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel nagyobb darabokra.
- A vörösbort az ecettel, a vízzel, a zödségekkel és a fűszerekkel forraljuk fel.
- A húst tegyük egy edénybe, és öntsük rá a még forró páclevet. A hús mindenféleképp legyen belepve a páclével, ha kell, pótolhatjuk még vörösborral. Fedjük le, és tegyük hűtőbe 5 napra. Minden nap fordítsuk meg a húst a páclében.
- A húst vegyük ki a pácléből, és töröljük szárazra.
- Egy edényben forrósitsuk a vajat, és a húst minden oldaláról süssük jól át kb. 2 percig. (Ezt a vajat őrizzük meg - a 10. lépésnél szükség lesz rá).
- Egy tűzálló edénybe tegyük a húst, és a páclében lévő zölséggel takarjuk be, majd öntsük fel páclével. Takarjuk be, és süssük kb. 2,5 órát. Ha kell, önthetünk rá még páclevet.
- Ha megsült a hús, vegyük ki a sült pácléből, és szeleteljük fel kb. 2 cm szeletekre.
- A sült páclevet botmixerrel törjük simára (ne felejtsük el kiszedni a babérlevelet, szegfűszeget, borokabogyókat).
- A vajra, amiben a húst átsütöttük minden oldaláról, tegyünk 2 kanál mézet, és forrósítsuk fel, majd tegyünk bele 2 ek lisztet. Pirítsuk egy kis ideig, majd az áttört sült páclét öntsük rá, és keverjük simára, hagyjuk besűrűsödni. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
- A húst rakjuk ebbe a szószba.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5512
- Feltöltés dátuma: 2012. január 02.
Ajánló
Párolt vöröskáposzta és zsemlegombóc illik hozzá, de mással is lehet tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Morenka
14 recept
A nagyanyám receptje. A pácolás miatt igen omlós a hús.