r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Savanyú káposztás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A savanyú káposztás réteghez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A savanyú káposztás réteghez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A savanyú káposztás réteghez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3154.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    2531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 1118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6309.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    5062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 2236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A savanyú káposztás réteghez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, és hagyjuk felfutni, majd belekeverjük az olívaolajat.
  2. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és az élesztős keveréket, majd jól bedagasztjuk a tésztát.
  3. Letakarjuk, és langyos helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A savanyú káposztás réteghez a szalonnát csíkokra szeleteljük, és a zsíron üvegesre sütjük.
  5. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, ugyancsak üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát. Közepes lángon 15 percig pároljuk.
  6. A tejfölt elkeverjük a krémsajttal. Miután megkelt a tészta, egy tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a tésztát két kezünkkel kissé széthúzzuk, és ujjainkkal belenyomkodjuk.
  7. Rászórjuk a szalonnás, párolt savanyú káposztát, rálocsoljuk a krémsajtos tejfölt.
  8. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  9. 10 perc pihentetés után szeletelve, kevés szárított kakukkfűvel megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13792
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 02.

Ajánló

Készíthetjük vendégváróként, nagyon jól csúszik vörösbor mellé, de egy hétköznapi estét is széppé varázsolhatunk vele:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van az úgy, hogy az ember kitalál egy ételt, jelen esetben a savanyú káposztás lepényt. Miután kigondoltam, hogy milyen módon fogom elkészíteni, körülnéztem az interneten, gondolt-e valaki hasonló lepényre. Több savanyú káposztás lepénnyel találkoztam, de a legtöbb máshogy készült. Leginkább az ónémet savanyú káposztás lepény receptje hasonlított az általam elképzelt lepényre, annyi különbséggel, hogy az leveles tésztából készült, míg az enyém kelt tésztából. (A lepény kapcsán kissé elkalandoztam, és arra gondoltam, hogy vajon valamelyik ősöm - akik sok-sok évvel ezelőtt német területről lettek áttelepítve - készítettek-e ilyen vagy hasonló lepényt...nem lehet tudni... :)

Hozzávalók

A tésztához

A savanyú káposztás réteghez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...