r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás galuska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Savanyú káposztás galuska
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

581
Kalória
15.8g
Fehérje
76.9g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
259.6g
Víz
103.2g
Koleszterin
7.2g
Rost
9.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2902 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6418.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    4310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 2902 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit, almát meghámozzuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd egy mély tálba almareszelőn lereszeljük a krumplit, az almát pedig kislyukú reszelőn.
  2. Hozzáadjuk a tojást, ételízesítőt, oregánót, lisztet, és a vízzel galuska keménységű masszát keverünk belőle, majd félretesszük.
  3. A füstölt, felkockázott szalonnát és a karikára szeletelt virslit feltesszük pirulni egy nagy serpenyőbe, amikor a szalonnánk már pörcös kiszedjük, és félretesszük a virslivel együtt és a fele kisült zsírral.
  4. Ami a serpenyőnkben maradt zsír, arra rászórjuk a káposztát, és 1 ek vízzel jól megpároljuk. Ha kész, lekapcsoljuk a gázt alatta.
  5. Közben egy 3 literes lábosba vizet teszünk fel, ebbe tesszük a sót és az olajat. Ha már forr a víz, nokedli szaggatóval egy adagot beleszaggatunk, és amikor feljön a víz tetejére még 3 percet főzzük, ezután szűrőkanállal hideg vízbe beleszedjük, ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
  6. Ha készen vagyunk vele leszűrjük a galuskáról a vizet, jól lecsepegtetjük, majd begyújtjuk a gázt a serpenyő alatt, és jól beleforgatjuk a galuskánkat. Ezután lekapcsoljuk, és a virslit pörccel együtt a közepére tesszük, majd ketchuppal körülötte és átlósan vékony csíkokat húzunk. Melegen tálaljuk.
  7. Lehet ketchuppal, majonézzel, ki mivel szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 400 °C

Különösebbet nem tudok róla írni, én amikor először készítettem, már a családnak nagyon ízlett. Azóta ahányszor készítem dupla adaggal van, hisz ők 5-en vannak...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!