Savanyú káposztás galuska
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
400 °C
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
8g burgonya5 kcal
-
80g alma37 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
20g virsli54 kcal
-
0g só0 kcal
-
14 kcal
-
60g víz0 kcal
Összesen
581
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
40g burgonya23 kcal
-
400g alma187 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
2902
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
25.5g savanyú káposzta5 kcal
-
2g burgonya1 kcal
-
20.4g alma10 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
0.2g oregánó0 kcal
-
20.4g finomliszt74 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5.1g füstölt szalonna33 kcal
-
5.1g virsli14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
15.3g víz0 kcal
Összesen
148
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1283.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 862 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 259.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
581
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 79 g
Zsír
-
Összesen 115.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6418.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1042 mg
-
Nátrium 4310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1297.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2198 micro
Összesen
2902
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
4 dkg burgonya
-
2 közepes db alma
-
2 db tojás
-
1 ek oregánó
-
40 dkg finomliszt
-
1 ek ételízesítő
-
10 dkg füstölt szalonna
-
10 dkg virsli
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 dl víz
Elkészítés
- A krumplit, almát meghámozzuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd egy mély tálba almareszelőn lereszeljük a krumplit, az almát pedig kislyukú reszelőn.
- Hozzáadjuk a tojást, ételízesítőt, oregánót, lisztet, és a vízzel galuska keménységű masszát keverünk belőle, majd félretesszük.
- A füstölt, felkockázott szalonnát és a karikára szeletelt virslit feltesszük pirulni egy nagy serpenyőbe, amikor a szalonnánk már pörcös kiszedjük, és félretesszük a virslivel együtt és a fele kisült zsírral.
- Ami a serpenyőnkben maradt zsír, arra rászórjuk a káposztát, és 1 ek vízzel jól megpároljuk. Ha kész, lekapcsoljuk a gázt alatta.
- Közben egy 3 literes lábosba vizet teszünk fel, ebbe tesszük a sót és az olajat. Ha már forr a víz, nokedli szaggatóval egy adagot beleszaggatunk, és amikor feljön a víz tetejére még 3 percet főzzük, ezután szűrőkanállal hideg vízbe beleszedjük, ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
- Ha készen vagyunk vele leszűrjük a galuskáról a vizet, jól lecsepegtetjük, majd begyújtjuk a gázt a serpenyő alatt, és jól beleforgatjuk a galuskánkat. Ezután lekapcsoljuk, és a virslit pörccel együtt a közepére tesszük, majd ketchuppal körülötte és átlósan vékony csíkokat húzunk. Melegen tálaljuk.
- Lehet ketchuppal, majonézzel, ki mivel szereti.
- Sütés hőfoka: 400 °C
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8232
- Feltöltés dátuma: 2013. január 29.
Ajánló
Tudom ajánlani hétvégére szaftos húsok mellé köretnek, de hétközben még egytálételként is fogyaszható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabimami58
139 recept
Különösebbet nem tudok róla írni, én amikor először készítettem, már a családnak nagyon ízlett. Azóta ahányszor készítem dupla adaggal van, hisz ők 5-en vannak...