Savankás pörkölt -Sertéspörkölt 4.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g sertéscomb455 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
34 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Összesen
733
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
2933
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
58.9g sertéscomb107 kcal
-
26.5g tejföl52 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.3g paprikakrém0 kcal
-
0.9g mangalica zsír8 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
Összesen
173
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 300.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
733
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216.1 g
Zsír
-
Összesen 208.7 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 910 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4581.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 629 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 2565 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1202.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 595 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
2933
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscomb
-
45 dkg tejföl
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
majoranna ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- Hagyma, fokhagyma aprításával, a hús 1-1,5 cm-es kockákra vágásával kezdhetjük a főzést.
- A hagymát zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva megkínáljuk nem kevés édesnemes paprikával, persze vigyázva, hogy ne égjen meg.
- A húst forgassuk meg ebben a szemet gyönyörködtető, igazán mélyvörös hagymarengetegben. A tűzre visszahúzva edényünket, pirítsuk meg húskockáinkat kevergetve, azok kifehéredéséig. Jó-jó, tudom a paprika miatt vörös lesz, de látni fogjuk így is. Ne aggódjunk, a paprika már nem fog megkeseredni, inkább beépül a hús ízébe.
- Mivel szárított fűszereket használunk általában, ezért már most beletehetjük azokat a húshoz. Szórjuk meg bőséggel majorannával, őrölt köménnyel, fekete borssal és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymával. Zúdítsunk bele a darált, sós, nyers paprikánkból vagy a már klasszikussá avanzsált pirosaranyból, gulyáskrémből. Kevergessük egy kicsit őket, hogy ismerkedjenek.
- Öntsük fel 3-4 dl vízzel a pörköltalapunkat, és hagyjuk az ízeket még jobban egymásba fonódni. Itt jött el a babérlevelek ideje is.
- Ha már csak két pillanat kell, hogy készen legyen a pörköltünk, elő a tejföllel! Folyamatos keverés mellett adagoljuk, és forraljuk össze a hússal. Csavarjuk bele egy citrom harmadát-negyedét. Mindenképpen kóstoljunk, mert a tejföl sokat tompít az eddig tökéletesnek gondolt fűszerezésünkön. Ha kell, szórjunk még, sokat számíthat!
- Kicsit rotyogtassuk még, hogy besűrűsödjön egy kicsit a szaft. Ha ez megvan, akkor az időközben kifőzött (csavart, orsó, szarvacska) tésztával tálaljuk szeretteinknek, barátainknak.
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10100
- Feltöltés dátuma: 2010. március 10.
Ajánló
Ha már unod a sima pörköltet, ha fel akarod dobni a hétvégi ebédet vagy a haverokkal a bográcsolást. Lesz meglepődés az tuti! Egy pohár jól behűtött rosé vagy száraz fehérbor jár mellé, de egy korsó sörrel sem lehet mellényúlni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a húst, a tejfölt, a szaftos dolgokat. A többi meg már jött magától. :-)