r
Nosalty Logó

Sarokház

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Sarokház
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    451.5 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4340.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2191 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 6621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortához a hozzávalókból piskótatésztát keverünk a megszokott módon.
  2. A kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt, átlagos méretű tortasütő formában megsütjük,180 fokra előmelegített sütőben kb.20 percig (tűpróbáig). Hagyjuk még nyitott ajtó mellett pár percet a sütőben.
  3. A tejszínt 10 dkg cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a kakaót, és besűrítjük. Hozzákeverünk 10 dkg margarint,és többször megkeverve kihűtjük.
  4. A maradék margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, és a kihűlt kakaós krémmel habosra keverjük.
  5. A tésztát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel. Ha marad, a tetejére is kenünk. Esetleg csokiimádók bevonhatják a tortát csokimázzal is, de nem szükséges, úgysem látszik majd.
  6. A tortát felszeleteljük 16-20 szeletre, és tejszínhabbalszeletenként feldíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 688
  • Össznézettség: 51786
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Ajánló

Ezt el lehet készíteni csokitortából is, ha meguntuk vagy más ízekre vágyunk. Sokkal lágyabb íze lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét nosztalgiáztam kicsit. Nem vagyok édesszájú, de ez egyik kedvencem volt anno, még siheder koromban. Diáklányként nagyon sok ilyet díszítettem, és csomagoltam elvitelre, a kedvenc háztetős csomagolásommal (akkor még nem voltak modern csomagoló eszközök, csak a papírtálca, selyempapír). Talán az emlékek miatt is áll közel hozzám ez a süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...