Sárgarépával sült fejeskáposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
tenger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
107
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g káposzta60 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
427
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
38.9g káposzta8 kcal
-
25.9g sárgarépa9 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
25.9g burgonya15 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g cukor3 kcal
Összesen
55
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 134.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1567 micro
-
β-karotin 3713 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
107
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 537.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1498 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6268 micro
-
β-karotin 14850 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 543 micro
Összesen
427
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 813 micro
-
β-karotin 1926 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg káposzta
-
20 dkg sárgarépa
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 közepes db burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk. A sárgarépát és a burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a káposzát és a vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk. Erős tűzön, gyakran megkeverve pirítani kezdjük.
- Kb. 15 perc után hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és burgonyát is.
- 1-2 tk cukorral meghintjük, hogy szépen karamellizálódjon.
- Készre sütjük
- Forrón, jégsalátával, paradicsommal tálalhatjuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4842
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
tenger
56 recept
Coleslaw-t készítettem holnapra. Soknak bizonyult az alapanyag. Nagyon szeretjük a káposztás tésztát (jó borsosan :-) ), de most kalóriakorlátozás van érvényben itthon. Ez az étel kellemes pótléknak bizonyult, alaposan odapirítva, sok-sok salátával és paradicsommal.