r
Nosalty Logó

Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3025 micro
  • β-karotin
    7644 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7838.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    5151 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    3090.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3829 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15126 micro
  • β-karotin
    38220 micro
  • β-crypt
    383 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    3201 micro
Összesen 3273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    118 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, a répát pucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a hagymákat megtisztítjuk, a debrecenit felkockázzuk kicsire.
  2. A kacsazsíron a kétféle hagymát a sóval fedő alatt megpároljuk, majd a tűzről levéve beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Beletesszük a burgonyákat, a répát, a mirelit zöldpaprikát és paradicsomot, felöntjük vízzel, kicsit többel, mint ami ellepi, fűszerezzük, feltesszük főni, fedő alatt. Főzzük 45 percig (kóstoljuk ízre, és hogy puha -e a répa és a burgonya, ha kell fűszerezzük).
  4. Ha a burgonya kész ízre, és puha is, beletesszük a felkockázott debrecenit, felforraljuk, és főzzük 2-3 percet (ekkor szedjük ki a zöldpaprikát és paradicsomot, mielőtt belekerülne a galuska frissen szaggatva, vagy kifőtt tészta, mivel ezek már nem kellenek).
  5. Forrásban lévő sós vízben az előírás szerint kifőzzük a tésztát (nem szabad teljesen megfőzni), leszűrjük, majd a kész paprikás burgonyába tesszük, elkeverjük, itt a szaftból a tészta még vesz fel.
  6. Tálalhatjuk házi savanyúsággal (uborka, gyöngyhagyma), tejföllel, kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4120
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

A legfinomabb a paprikás burgonyához: a finom és friss nokedli (galuska), de lehet kifőtt apró tésztával is tálalni. Amit találunk, szeretünk. Sokszor szoktam a paprikás burgonyát hosszú lével főzni, ami azt jelenti, hogy azért, mert abba szaggatom ki a nokedlit, magába a paprikás burgonyába a legvégén, és nem külön. A levét kissé így felszívja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Rég ettünk debrecenit és paprikás burgonyát együtt. Most sikerült vennem debreceni kolbászt, finomat, frisset és jó áron, ezért elkészítettem a paprikás krumplit.A sárgarépa hirtelen ötlet volt, valami újdonságot szerettem volna a már megszokott ételbe, és nagyon szép színe, valamint nagyon finom íze is lett. :-)) Máskor a virsli, vagy kolbász kerül elsőnek kihalászásra, most keresték a sárgarépát, tehát a célt elértem, siker!! Kell a finom zöldség, próbálok mindenbe belecsempészni, a gyerekeim miatt !  (is). :-))  Mindig megemlítem, hogy az ilyen ételekhez is házi, őrölt pirospaprikát használok. Ez azért fontos, mert a szomszéd idősebb házaspár paprikával foglalkozik, saját kezűleg készítik a palántázástól, a paprika locsolásán, leszedésén, felszeletelésén, szárításán, és őrlésén kezdve minden folyamatot. :-)) Csodás az illata, tűzpiros színe, az aromája, az egész olyan anyagú , mint valami nagyon finom púder por, -az egész egyben valami fantasztikus, megéri az árát,kissé drágább, mint a bolti, de: mert ezt tudom, hogy tényleg igazi, őrölt pirospaprika, nem bolti színezék, íze nincs valami... -ezért fontos számomra az őrölt pirospaprika.:-) Inkább nokedlit szoktam szaggatni hozzá, de sajnos most nem volt itthon tojás, de megoldás így is született. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...