Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
3g kacsazsír0 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
3 kcal
-
40g zöldpaprika7 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
320g burgonya185 kcal
-
96g sárgarépa35 kcal
-
1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
202 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g kagylótészta186 kcal
-
14 kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
15g kacsazsír0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
4g só0 kcal
-
17 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
1600g burgonya924 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
400g debreceni kolbász1008 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
250g kagylótészta928 kcal
-
71 kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
0.3g kacsazsír0 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
4.6g zöldpaprika1 kcal
-
4.6g paradicsom1 kcal
-
36.8g burgonya21 kcal
-
11g sárgarépa4 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
9.2g debreceni kolbász23 kcal
-
23g víz0 kcal
-
5.7g kagylótészta21 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1567.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 1030 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 618.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 766 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3025 micro
-
β-karotin 7644 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 1030 micro
-
Lut-zea 640 micro
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 119.6 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7838.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 539 mg
-
Foszfor 1467 mg
-
Nátrium 5151 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.7 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 3090.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3829 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 436 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 935 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15126 micro
-
β-karotin 38220 micro
-
β-crypt 383 micro
-
Likopin 5150 micro
-
Lut-zea 3201 micro
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 347 micro
-
β-karotin 878 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 118 micro
-
Lut-zea 74 micro
Hozzávalók
-
1 ek kacsazsír
-
1 kk só
-
1.5 ek fűszerpaprika
-
2 közepes db zöldpaprika
-
2 közepes db paradicsom
-
1 kk négyszínű bors
-
2 teáskanál petrezselyem
-
400 g debreceni kolbász
-
25 dkg kagylótészta
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, a répát pucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a hagymákat megtisztítjuk, a debrecenit felkockázzuk kicsire.
- A kacsazsíron a kétféle hagymát a sóval fedő alatt megpároljuk, majd a tűzről levéve beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
- Beletesszük a burgonyákat, a répát, a mirelit zöldpaprikát és paradicsomot, felöntjük vízzel, kicsit többel, mint ami ellepi, fűszerezzük, feltesszük főni, fedő alatt. Főzzük 45 percig (kóstoljuk ízre, és hogy puha -e a répa és a burgonya, ha kell fűszerezzük).
- Ha a burgonya kész ízre, és puha is, beletesszük a felkockázott debrecenit, felforraljuk, és főzzük 2-3 percet (ekkor szedjük ki a zöldpaprikát és paradicsomot, mielőtt belekerülne a galuska frissen szaggatva, vagy kifőtt tészta, mivel ezek már nem kellenek).
- Forrásban lévő sós vízben az előírás szerint kifőzzük a tésztát (nem szabad teljesen megfőzni), leszűrjük, majd a kész paprikás burgonyába tesszük, elkeverjük, itt a szaftból a tészta még vesz fel.
- Tálalhatjuk házi savanyúsággal (uborka, gyöngyhagyma), tejföllel, kenyérrel.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4134
- Feltöltés dátuma: 2012. március 03.
Ajánló
A legfinomabb a paprikás burgonyához: a finom és friss nokedli (galuska), de lehet kifőtt apró tésztával is tálalni. Amit találunk, szeretünk. Sokszor szoktam a paprikás burgonyát hosszú lével főzni, ami azt jelenti, hogy azért, mert abba szaggatom ki a nokedlit, magába a paprikás burgonyába a legvégén, és nem külön. A levét kissé így felszívja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rég ettünk debrecenit és paprikás burgonyát együtt. Most sikerült vennem debreceni kolbászt, finomat, frisset és jó áron, ezért elkészítettem a paprikás krumplit.A sárgarépa hirtelen ötlet volt, valami újdonságot szerettem volna a már megszokott ételbe, és nagyon szép színe, valamint nagyon finom íze is lett. :-)) Máskor a virsli, vagy kolbász kerül elsőnek kihalászásra, most keresték a sárgarépát, tehát a célt elértem, siker!! Kell a finom zöldség, próbálok mindenbe belecsempészni, a gyerekeim miatt ! (is). :-)) Mindig megemlítem, hogy az ilyen ételekhez is házi, őrölt pirospaprikát használok. Ez azért fontos, mert a szomszéd idősebb házaspár paprikával foglalkozik, saját kezűleg készítik a palántázástól, a paprika locsolásán, leszedésén, felszeletelésén, szárításán, és őrlésén kezdve minden folyamatot. :-)) Csodás az illata, tűzpiros színe, az aromája, az egész olyan anyagú , mint valami nagyon finom púder por, -az egész egyben valami fantasztikus, megéri az árát,kissé drágább, mint a bolti, de: mert ezt tudom, hogy tényleg igazi, őrölt pirospaprika, nem bolti színezék, íze nincs valami... -ezért fontos számomra az őrölt pirospaprika.:-) Inkább nokedlit szoktam szaggatni hozzá, de sajnos most nem volt itthon tojás, de megoldás így is született. :-)